PPMF 40. jubilejas ietvaros 30. oktobrī plkst. 16.00 norisināsies Mākslas un tehnoloģiju nodaļas bijušo un esošo pasniedzēju izstādes "Summa" atklāšana. Uz izstādes atklāšanu mīļi aicināti visi fakultātes darbinieki un studenti!

Summa ir pārskats, kopsavilkums, kaut kas, kas satur galvenās idejas, kaut kas, kurā nav nesvarīgu detaļu vai kaitinošu sīkumu… Viss ir svarīgs, viss ir saskaitāms. Un veido esenci. Saskaitīšana ir vienīgā darbība, ar kuru var veikt tik dažādu gadu, dažādu autoru, dažādu paņēmienu un tehniku, pasaules uzskatu un vērtību saskaitīšanu. Un tās rezultātā iegūt kopumu.

Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 40 gadu jubilejai veltītajā izstādē ir redzams šāds kopums. To veido bijušo un esošo mākslas pasniedzēju radošie darbi. Kopumā 40. Tie veido skaidru, precīzu un fundamentālu Latvijas Universitātes mākslas pedagoga raksturojumu.

Bet no SUMMAS – kas ir viss redzamais – var spriest par neredzamo, kas ir vēl svarīgāks. Var spriest par tiem 2000 studentiem, kuri bijuši šo 40 gadu laikā šī redzamā tuvumā un ietekmē. Neredzamais ir tas SUMMAS PVN, kas pateicoties katram vienam no esošajiem un visiem bijušajiem pasniedzējiem, ir veidojis mūsu studentu pasaules uzskatu, profesionālo prasmi un kompetenci.

Dalīties