Lai nodrošinātu labās ārvalstu prakses pārņemšanu augstskolu digitālās kapacitātes stiprināšanai un nodrošinātu konsultatīvu atbalstu docētājiem jaunā digitālā satura, mācību metožu un tehnoloģisko risinājumu ieviešanai, Latvijas Universitātē Pedagoģijas, Psiholoģijas un mākslas fakultātē (LU PPMF), no 16. līdz 20. oktobrim viesosies Oral Roberts University (ASV) eksperti Michael Mathews un Jesupelumi Wickliffe.

Vizītes laikā eksperti vērtēs projekta “Automatizācijas rīki radošajām industrijām AutoRade” izstrādātā kursa “Virtuālās un imersīvās tehnoloģijas radošajās industrijās” saturu, kā arī konsultēs LU PPMF akadēmisko personālu par augstskolu digitālās kapacitātes stiprināšanu ieviešot tehnoloģiju inovācijas mācību procesā.  

Vizītes ietvaros LU PPMF maģistrantūras studiju programmas “Tehnoloģiju inovācijas un dizains izglītībai” studenti tiks iepazīstināti ar imersīvo tehnoloģiju sniegtajām iespējām izglītībā, apmeklējot vieslekciju. 

Savukārt projekta “Automatizācijas rīki radošajām industrijām AutoRade” sadarbības partneri tiksies LU PPMF, kur abi eksperti ir dalīsies ar savu praktisko pieredzi ieviešot digitalizācijas un automatizācijas risinājumus augstākajā izglītībā ASV dažādās nozarēs.  

 

Informācija par ekspertiem:

Michael Mathews kā Oral Roberts University tehnoloģiju un inovāciju viceprezidents ir piedalījies daudzu digitālās transformācijas projektu izstrādē un ieviešanā, piemēram, izstrādājis pirmo augstākās izglītības digitālās transformācijas indeksu, sniedzis atbalstu vairāk kā 50 izglītības iestādēm, ir daudzu rakstu autors un apbalvojumu saņēmējs; 

Jesupelumi Wickliffe ir izstrādājis pirmo paplašinātās realitātes/ Metaverse izglītības programmu Oral Roberts University, pēdējos gados vadījis dažādu programmu izstrādi un ieviešanu ar unikālu studentu un mācībspēku iesaisti, kā arī digitālās transformācijas projektus.  

 

Projekta nosaukums, Nr.: "Automatizācijas rīki radošajām industrijām AutoRade", Nr. 8.2.3.0/22/A/004  

Projekta norise: no 31.10.2022. līdz 31.12.2023. 

Projekta kopējais finansējums 1 682 157,84 EUR,  no kura: 

  • ESF finansējums ir 85% no attiecināmajiem izdevumiem jeb 1 429 834,16 EUR 

  • valsts budžeta finansējums ir 15% no attiecināmajiem izdevumiem jeb 252 323,68 EUR. 

Projekta komanda: Linda Daniela, Astra Rūdolfa, Zinta Zalīte – Supe, Anna Ansone, Katrīna Karaša, Kaspars Kiris, Agris Dzilna, Daiga Kalniņa, Alic Merlivat 

       

Dalīties