Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs, 07.09.2007

Mūžībā devies ilggadējais Latvijas Universitātes (LU) sporta kluba un LU PPF Sporta izglītības nodaļas vadītājs, asociētais profesors Jānis Melbārdis (07.02.1941-26.09.2023).

No 1986. gada līdz 2006. gadam J. Melbārdis bija LU Padomes loceklis, Satversmes dalībnieks, Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes (PPF) domnieks. Pēc LU Satversmes pieņemšanas J.Melbārža vadībā tika izstrādāta akadēmiskā un profesionālā studiju programma veselības un sporta specialitātē. Piedalījies Latvijas Olimpiskās kustības (LOK) atjaunošanā,  Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) dibināšanā, kā arī Latvijas Olimpiskās akadēmijas dibināšanā.

J. Melbārdis nostrādājis LU vairāk kā 40 gadus, lielākoties savu darbību saistījis ar sporta dzīves vadīšanu un sporta pedagogu izglītošanu. Par sporta nozīmi Jānim bija savi secinājumi:

“Nostrādājot savu sparīgāko dzīves daļu LU, esmu nācis pie secinājuma, ka tie studenti, kuri bijuši aktīvi sabiedriskajā darbā (tajā skaitā sporta darbā) jau studiju gados, visā savā dzīvē ir guvuši ievērojamus panākumus”.

Atvadīšanās no kolēģa notiks sestdien 30. septembrī plkst.13.00 Ērgļos Miera kapos.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Jāņa tuviniekiem, draugiem un kolēģiem, viņu mūžībā aizvadot.

 

Dalīties