Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pētnieki, prof. Linda Daniela un Miķelis Puķītis sadarbībā ar kolēģiem no Turcijas, Grieķijas, Rumānijas, Lietuvas un Bulgārijas uzsākuši dalību ERASMUS+ stratēģiskās sadarbības projektā “Teacher’s Action for Health” (Skolotāju rīcība veselībai) (2022-1-TR01-KA220-SCH-000089892).

Projekta mērķi ir atbalstīt skolotājus un pedagogus, lai, izmantojot digitālos izglītības materiālus, palielinātu to skolēnu zināšanas, izpratni un pieredzi, kuriem var būt nepieciešams pielietot pirmās palīdzības algoritmus vai nodrošināt palīdzība hronisku slimību gadījumā, un nodrošināt šo zināšanu un prasmju nepārtrauktību, kā arī nodrošināt skolotāju attīstības ilgtspēju ar digitāliem izglītības materiāliem, īpašu uzmanību pievēršot pirmsskolas un sākumskolas skolotāju Nepārtrauktai Profesionālajai Attīstībai (NPA) par pirmās palīdzības vadlīnijām un algoritmiem izmantojot 13 moduļus un hroniskām slimībām izmantojot 8 moduļus, kas sagatavoti pamatojoties uz vajadzībām, kuras nosaka vajadzību analīze.

Projekta nozīmīgākie plānotie sasniedzamie rezultāti ir:

  1. Atbalstīt pirmsskolas un sākumskolas skolotāju profesionālo attīstību digitālajās un pirmās palīdzības sniegšanas prasmēs, un zināšanās par hroniskām slimībām.
  2. Pirmās palīdzības moduļu izstrāde skolā par palīdzību fizisku traumu un dažu hronisku slimību gadījumos.
  3. Institucionālās kapacitātes un profesionalitātes palielināšana darbam ES/starptautiskā līmenī: uzlabotas vadības kompetences un internacionalizācijas stratēģijas. Katra partnera tīkla paplašināšana dažādās jaunās ģeogrāfiskās vietās un nozarēs.

Pirmā Erasmus+ KA220-SCH projekta “Skolotāju darbība veselībai” starptautiskā partneru klātienes tikšanās notika 2023. gada 11. maijā, un tajā piedalījās partneri no Turcijas, Rumānijas, Lietuvas, Latvijas, Bulgārijas un Grieķijas. Rīta sesijā partneri tika iepazīstināti ar visām projekta partneru valstīm un pārstāvētajām institūcijām.  Pēcpusdienā bija tikšanās ar Čiğli apgabala gubernatoru Adnan ÇAKIROĞLU, kur projekta partneri sniedza informāciju par projektu.

 
 

Pēcpusdienā tika organizēts kultūras brauciens uz Izmiru.

 
 

2023. gada 12. maija rītā norisinājās projekta atklāšanas pasākums, piedaloties Čiğli rajona Nacionālās izglītības direktoram Mesut UĞURLU un citiem mūsu partneriem no Turcijas, Rumānijas, Lietuvas, Latvijas, Bulgārijas un Grieķijas.

 
 

Pēcpusdienā tika sagatavots projekta plāns un plānotās aktivitātes. Pēc dalības sertifikātu ceremonijas partneri ar lieliskām atmiņām un veiksmes vēlējumiem devās atpakaļ uz sevis pārstāvētajām valstīm.

 

Projekta mērķgrupas: pirmsskolas un sākumskolas pedagogi.
Projekta norises periods: 31.12.2022. – 30.12.2024.
Projekta vadošais partneris: Cigli Ilce Milli Egitim Mudurlugu, Turcija

   

Dalīties