Foto: Indra Odiņa

2023. gada 1.aprīlī starptautiskajā vidusskolā “Ekziperī” (Exupery International School) norisinājās otrā starptautiskā skolotāju profesionālās pilnveides konference “No čalošanas līdz akadēmiski korektam valodas plūdumam: valodas perspektīvas klasē” (From Chit-Chat to Academic Fluency: Language Perspectives in the Classroom), kurā piedalījās arī Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas “Skolotājs” apakšprogrammas “Sociālo zinību un vēstures skolotājs” 3.kursa students Sandis Mārtiņš Caune.

Viņš uzstājās ar stāstu “No iesācēja līdz vēsturniekam: māksla analizēt Absolūtismu Francijā caur lasītprasmes prizmu 8.klasē” (From Novice to Historian: Teaching 8th Graders the Art of Analyzing Absolutism in France through Literacy), kurā dalījās ar pieredzi dažādu lasītprasmes attīstīšanas metožu izmantošanā Latvijas un pasaules vēsturē. Klausītājiem bija iespēja iepazīties ar mērķtiecīgu stundas sasniedzamo rezultātu formulēšanu, iesaistot tajā skolēnus, darbu ar vēstures avotiem un absolūtisma pazīmju identificēšanu un skaidrošanu, kā arī teksta strukturēšanas prasmju attīstīšanas metodi, izmantojot piedāvāto ietvaru.

Sandis šo pieredzi vērtē ļoti atzinīgi: “Man raksturīgi ir mest sev visdažādākos izaicinājumus, likt sev kāpt “ārpus rāmjiem” un šī noteikti bija viena no tām reizēm! Uzstāties ar runu angļu valodā, kad auditorijā ir klausītāji no dažādām Latvijas un ārvalstu valsts un starptautiskajām skolām, tas noteikti vēl nav manā komforta zonā, tādēļ šo pieredzi tiešām ļoti novērtēju un nenožēloju, ka pieteicos! Lielais paldies jāsaka pasniedzējam Edgaram Bērziņam par iedrošinājumu un atbalstu sagatavošanās procesā!”

Dalīties