Ar lepnumu paziņojam, ka ir izdota grāmata “Attīstības psiholoģija”, kuras autores ir Latvijas Universitātes profesores Anika Miltuze un Sandra Sebre.

Grāmatā “Attīstības psiholoģija” vienotā stāstā ir integrētas klasiskās un mūsdienu attīstības teorijas, pasaulē un Latvijā veiktu pētījumu atziņas, šo pētījumu praktiskā pielietojamība dažādu attīstības grūtību gadījumā. Autores analizē attīstības psiholoģijas zinātnes pamatprincipus, sniedzot ieskatu likumsakarīgās izmaiņās cilvēka mūža garumā. Secīgi tiek piedāvāti katram vecumposmam raksturīgie fiziskās, kognitīvās un sociāli emocionālās attīstības skaidrojumi, īpašu uzmanību pievēršot attīstību ietekmējošajiem bioloģiskajiem, psiholoģiskajiem un sociālās vides faktoriem, to savstarpējai mijiedarbībai.

LU PPMF dekāne prof. Linda Daniela min, ka "šī ir Latvijā sen gaidīta un ļoti nepieciešama grāmata. Tajā apkopots milzīgs aktuālākās informācijas apjoms un aptvertas svarīgākās tēmas, kas iepazīstina lasītāju ar cilvēka attīstības pamatprincipiem un teorijām un secīgi izved cauri cilvēka attīstības posmiem".

 

Dalīties