2021. gada rudenī Latvijas Universitātes Pedagoģijas zinātniskā institūta pētnieki kopā ar vēl 7 citu valstu partneriem uzsāka darbu pie projekta “Accessible interactive learning environments to support the development of circular economy entrepreneurship”, kura mērķis ir veidot pieejamu un interaktīvu mācību vidi, lai sekmētu un atbalstītu uzņēmējspēju attīstību.

Projekta ietvaros tiks izstrādāta profesionālās izglītības apmācību programma pedagogiem, lai veidotu izpratni par uzņēmējdarbību un aprites ekonomiku, stiprinātu un attīstītu pedagoģiskās iemaņas mācīšanai tiešsaistē, kā arī pilnveidotu digitālās kompetences, lai būtu nepieciešamās iemaņas mācību materiālu veidošanā, izmantošanai tiešsaistē. Dažādas interaktīvas infografikas par inovatīvu aprites ekonomiku un dažādiem uzņēmējdarbības modeļiem tiks veidotas. Projekta noslēgumā visi pieejamie materiāli būs pieejami tiešsaistes bezmaksas platformā, kura būs pieejama ikvienam interesentam. Mācību platforma nodrošinās uzņēmējiem brīvu piekļuvi visiem izstrādātajiem resursiem, veidojot un attīstot sadarbības tīklu profesionālās izglītības pedagogiem un uzņēmējiem no visas Eiropas.

Projektam izstrādāta mājas lapa: http://learningcircleproject.eu/?lang=lv
Projekta aktivitātēm var līdzi sekot arī Facebook vietnē: https://www.facebook.com/LearningCircleproject

Projektā iesaistītie partneri: Projekta vadošais partneris ir Banbridge District Enterprises (Apvienotā Karaliste). Projektā piedalās partneri no Spānijas (Permacultura Cantabria), ​Īrijas (Spectrum Research Centre​), Latvijas (Latvijas Universitāte),Portugāles (Rightchallenge​), Vācijas (Skills Elevation Berlin​), Rumānijas (Fundatia Centrul Educational Spektrum)​ un Kipras (INNOVADE​).

Projektā Latvijas Universitāti pārstāv:
Prof. Linda Daniela (projekta vadītāja), Zinta Zālīte-Supe (projekta zinātniskā asistente)
Projekta Nr.: 2020-1-UK01-KA226-VET-094435
Projekts tiks īstenots līdz 2023. gada 28. februārim.
Kopējā piešķirtā finansējuma summa projektam ir 298 541 Eiro

 

 

Dalīties