Šī gada 14. un 15. decembrī Vācijas akadēmiskā apmaiņas dienesta (DAAD) programmas projektu “TEACHING INTERNATIONALLY” un “ALL IN!? INTERNATIONAL SCHOOL SYSTEMS AND THEIR WAY TO INCLUSION” (Visi iekšā!? Starptautiskās skolu sistēmas un to ceļš uz iekļaušanu) ietvaros profesore Ilze Kangro, docente Evija Latkovska, lektore Sandra Kalniņa un docente Anna Stavicka piedalījās divos starptautiskos semināros, gan prezentējot Latvijas situāciju minētajos aspektos (par iekļaujošo izglītību un reformām izglītības un skolotāju izglītības sistēmā), kā arī atbildot uz interesentu jautājumiem lekciju un semināru ciklos “SKOLOTĀJU IZGLĪTĪBAS STARPTAUTISKIE ASPEKTI, IZAICINĀJUMI UN VĪZIJAS” un “Iekļaujošā izglītība dažādos kontekstos”.

“SKOLOTĀJU IZGLĪTĪBAS STARPTAUTISKIE ASPEKTI, IZAICINĀJUMI UN VĪZIJAS” lekciju ciklā ir apkopotas starptautiskās zināšanas par skolotāju izglītību un izglītības sistēmu aktuālajiem aspektiem un izaicinājumiem. Lekciju cikls sastāv no pamatnostādnēm, ko sniedz starptautiskie partneri, un praktiskām diskusijām, kurās tiek iesaistīta auditorija. Turklāt Greifsvaldes Universitātes studenti, kas piedalās programmā, organizē apaļā galda diskusijas un kursa beigās sagatavos ziņojumu presei, kurā tiks iekļautas galvenās gūtās atziņas.

Lekciju ciklā "Visi iekšā!? Starptautiskās skolu sistēmas un to ceļš uz iekļaušanu" tika prezentētas skolu izglītības sistēmas dažādās pasaules valstīs par iekļaušanas aspektu speciālo izglītības vajadzību jomās. Turklāt, tika apskatīta iekļaušanas koncepcija(-s) un izpratne, vēsturiskā attīstība, juridiskie pamati, pamatnostādnes un iekļaušanas ieviešana dažādās skolu sistēmās.

Projekta dalībnieki:
Profesore Ilze Kangro
Docente Evija Latkovska
Lektore Sandra Kalniņa
Docente Anna Stavicka

Dalīties