No 2021. gada 1. marta pētnieki no Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskā institūta ir uzsākuši darbu pie Erasmus+ projekta Nr. 2020-1-PL01-KA226-HE-096356 Sociālās vides izzināšana: Sociālās pētniecības metožu krātuve(Navigating Social Worlds: Toolbox for Social Inquiry (SocialWorlds).

Projekta sasniedzamie mērķi ir:

  1. Piedāvāt skolotājiem un augstskolu docētājiem inovatīvus pētnieciskos instrumentus, kurus var izmantot pētniecībai sociālajās zinātnēs.
  2. Nodrošināt studentiem iespēju apgūt zināšanas, prasmes un kompetences, kas ļaus viņiem veikt sociālo pētījumu projektus.
  3. Nodrošināt studentiem iespēju apzināties un kritiski izvērtēt to, kā datus var interpretēt publiskos diskursos un pētnieciskajos naratīvos.
  4. Apzināt esošo praksi un risinājumus tiešsaistes mācību nodrošināšanā mācībās augstskolās Latvijā, Polijā, Igaunijā, Rumānijā un Lietuvā.
  5. Mazināt digitālo plaisu.

Šī gada 21. un 22. septembrī projekta partneri tikās Rīgā, Latvijas Universitātē, lai pārrunātu projektā sasniegto progresu un vienotos par turpmākiem soļiem.

Projekta vadošais partneris ir Szkola Glowna Handlowa w Warszawie (Polija), un iesaistīti partneri no Rumānijas (Universitatea Babes Bolyai), Igaunijas (Tartu Ulikool), Lietuvas (Public Policy and Management Institute) un Latvijas (Latvijas Universitāte).

Latvijas Universitātē projektu koordinē prof. Linda Daniela un piedalās docents Hasans Selcuks.
Projekta kopējais budžets ir 236 360,00 EUR.

Dalīties