Studiju programmas "Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs logopēds" 4.kursa studentes sagatavojušas infografikas par atbalsta iespējām reģionos ģimenēm, kurās aug bērniņš ar garīgās attīstības traucējumiem.

Bērni ar garīgās attīstības traucējumiem aug un attīstās tāpat kā bērni ar normālu intelektu, bet šī attīstība notiek lēnāk, tāpēc bērnam nepieciešama liela palīdzība un atbalsts no ģimenes puses. Ja bērns saņem atbilstošu palīdzību, viņš var dzīvot savu dzīvi pilnvērtīgi.
Studentes ar šiem bērniem strādā ikdienā un labi pārzina, kāda ir bērnu ikdiena gan izglītības iestādē, gan mājās. Savukārt, bērnu vecāki atzīst, ka pietrūkst informācijas par atbalsta iespējām.

Lai atvieglotu vecāku ikdienu, studentes apvienojās projektā “Infografiku izveide vecākiem par atbalsta iespējām reģionos bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem” un izveidojušas pārskatāmas infografikas.

Šīs infografikas ir ļoti noderīgs palīgs gan vecākiem, kuri audzina bērnus ar garīgās attīstības traucējumiem, gan pedagogiem un citām personām, kas ikdienā strādā un sastopas ar šiem bērniem. Atbalsta sniedzējiem šāda informācija arī var būt būtiska, izvēloties tuvākos atbalsta centrus un sniedzot palīdzību, ja tas nepieciešams.
 

Projekta veidotājas cer, ka izveidotās infografikas būs liels palīgs ikdienas solī un noderēs gan vecākiem, gan pedagogiem!
 

Projektu organizē: Studiju programmas "Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs logopēds" studentes - Viktorija Krīgerte, Elizabete Voiskoviča, Ieva Jaunākā, Madara Ose, Sandra Rācene, Maija Klišāne
 


Projekts sagatavots studiju kursa “Projektu vadīšana izglītībā” ietvaros.

Dalīties