LU PPMF studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” 4. kursa studentēm Anetei Kruglaužai, Katrīnai Barbarai Butkus, Aļinai Kovaļenko, Elīnai Šilingai, Mārai Locei un Laurai Nakoņečnajai, atklājot motivācijas un tās trūkuma nozīmi studiju procesā, radās vēlme uzklausīt un atbalstīt arī citus studentus, lai stiprinātu motivāciju studijām. Tāpēc studija kursa “Projektu vadīšana izglītībā” ietvaros tapis projekts “Motivācija studijām augstskolā”.

Motivācijas trūkums mūsdienās ir bieži sastopama problēma, ar ko saskaras arī studenti studiju laikā. Ir dažādas iespējas kā rast motivāciju - dažiem palīdz fiziskās aktivitātes, svaigs gaiss, mūzika un citas iespējas, bet citiem tik viegli neizdodas atrast savu ceļu motivācijas stiprināšanai. Domājot par šiem jautājumiem, studentes nonāca līdz projekta idejai un izstrādāja projekta konceptu, lai kopīgiem spēkiem rastu motivāciju un iedvesmotos vienai no otra. Šī projekta ietvaros tika izstrādāta anketa un veikta aptauja ar mērķi noskaidrot motivācijas trūkuma iemeslus studijām, kā arī veidus, kā šo motivāciju gūt. Studentes dalījās savā pozitīvajā pieredzē, kas var noderēt arī citiem studentiem.

Projekta ietvaros notika tiešsaistes vebinārs studentiem “Motivācija studijām augstskolā” ZOOM platformā 13.maijā plkst. 17:30. Vebināra laikā studentes dalījās ar aptaujas rezultātiem, par motivāciju un tās nozīmi cilvēka dzīvē.

Vebinārā piedalījās PPMF lektore Ērika Lanka.

Vebināra ierakstu iespējams noskatīties šeit.

 

Dalīties