No šī gadā 3. līdz 9. maijam Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte studiju ietvaros organizē projektu „Dari, vari, dalies!” sadarbībā ar biedrību “Latvijas Mazpulki”.

Projekts norisināsies attālināti, un būs virtuāls, fiziski - aktīvs izaicinājums, kas norisināsies aplikācijā “Strava”, kur izveidots klubs “Latvijas Mazpulki” ar viedierīču palīdzību. Projekta mērķauditorija būs mazpulcēni (no 13 gadu vecuma), brīvprātīgie (Rīgas klubiņš) un mazpulku vadītāji.

  Sakarā ar Covid – 19 noteiktajiem ierobežojumiem nav iespējams veidot projektu klātienē, tādēļ mērķauditorija sportiskajās aktivitātēs tiek aicināta iesaistīties attālināti, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus, neapdraudot savu un līdzcilvēku veselību. Attālinātās mācības un studijas, darbs no mājām mums visiem licis satuvināties ar mobilajām tehnoloģijām un sēdošu dzīvesveidu, kurā sportam tiek veltīts pārāk maz laika! Šī virtuālā izaicinājuma mērķis ir mazināt mazkustīgumu un rosināt biedrības “Latvijas Mazpulki” biedrus uz aktīvāku dzīves veidu un veicināt jaunu ieradumu veidošanu un nostiprināšanu.

Dalībnieki aicināti pārbaudīt savas spējas, aktīvi kustēties un ieviest ieradumu savā ikdienā vairāk aktivitātes svaigā gaisā. Projektā izmantojot mobilo aplikāciju ”Strava”, tā veicinot uz jau iepriekš minēto. Projektā tika izvēlētas 3 pieejamākās un izplatītākās aktivitātes svaigā gaisā – iešana, skriešana un riteņbraukšana. Projekta dalībniekiem aplikācijā „Strava” tiek izveidots speciāls, tieši viņiem paredzēts klubs – Latvijas Mazpulki, kurā tiek ieskaitīti visi tie dalībnieku rezultāti, kuri ietilpst kādā kategorijā (iešana, skriešana, riteņbraukšana). Kluba ietvaros visu dalībnieku rezultāti tiek saakārtoti un iespējams noteikt aktīvākos dalībniekus.  Projekta norise plānota vienu nedēļu, kuras laikā tiktu noskaidrots aktīvākais dalībnieks un aktīvākā dalībniece, katrā disciplīnā un vecuma kategorijā.  

Projekts tiek īstenots Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studiju ietvaros.

Dalīties