Šī gada 4. februārī par Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Izglītības pētniecības institūta direktori ievēlēta ilggadēja institūta vadošā pētniece, docente Dr.sc.admin. Rita Kiseļova.

Rita Kiseļova Izglītības pētniecības institūtā un arī Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē strādā kopš 2002. gada. Galvenā pētniecības joma visu šo laiku ir bijusi un joprojām ir Latvijas izglītības kvalitātes starptautiska salīdzinoša izvērtēšana, piedaloties OECD Starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas (OECD PISA) īstenošanā Latvijā, un Rita Kiseļova ir pētījuma jaunākā cikla “PISA 2022” nacionālā projekta vadītāja Latvijā.

Starptautisko salīdzinošo izglītības pētījumu īstenošana Latvijā ir Izglītības pētniecības institūta darbības pamatjoma kopš tā dibināšanas 1992. gadā. Arī šobrīd galvenais institūta mērķis ir izglītības zinātnes attīstīšana Latvijā atbilstoši mūsdienu Eiropas un pasaules pētniecības pieredzei, akcentējot tieši starptautisko salīdzinošo dimensiju izglītības pētniecībā, organizējot, vadot un īstenojot OECD un IEA starptautiskos salīdzinošos izglītības pētījumus Latvijā, nodrošinot to rezultātu publicēšanu un popularizēšanu, kā arī pētījumu īstenošanas gaitā iegūtās pieredzes, pētījumu metodoloģijas un rezultātu  integrēšanu studiju kursos visos līmeņos, bakalaura, maģistra un promocijas darbos.

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sirsnīgi sveic un lepojas!

Dalīties