Nervu kutinošās, taču patīkamās intervijās ir noskaidroti jaunie 2020./2021. akad. gada Latvijas Universitātes (LU) fonda stipendiāti. Ar lepnumu iepazīstinām ar LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) talantīgajām un centīgajām studentēm - šī gada stipendiātēm.

  DĀRTA LAURSONE
Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā.
Dārta Laursone studē LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammā "Vēstures un sociālo zinību skolotājs" 1. kursā.

Dārta ir liela Latvijas patriote un ļoti augstu vērtē ikvienu, kurš ar savu labo gribu cenšas palīdzēt Latvijai iegūt talantīgus, dzīvespriecīgus, azartiskus un galvenokārt gudrus speciālistus.

“Mana misija ir būt pēc iespējas labākai savā jomā un būt sabiedrībai noderīgai, veicot būtisku darbu, kas spētu pasauli padarīt labāku”- stāsta Dārta.

Vairāk par Dārtu un mecenātu lasi LU Fonda lapā.

 

  KRISTA PAULA GOBIŅA
Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā.

Krista Paula Gobiņa studē LU PPMF profesionālās bakalaura studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammā “Angļu valodas skolotājs” 1. kursā.

Kristas dzīves sauklis ir Vairas Vīķes Freibergas vārdi: “Savam mērķim ir jātic, pēc tā vajag dzīties ar visu iespējamo gribas kvēli un mīlestības degsmi. Mēdz teikt, ka ticība varot gāzt kalnus, ja tikai tā ir pietiekoši stipra. Caurmēra cilvēks pārāk labi apzinās, ka viņa ticība ir gaužām vāja, ka tā nav no tām, kas kalnus gāztu. Tikai briesmu un krīzes brīžos atklājas, ka katram sirds dziļumos ir daudz lielākas ticības spējas, nekā pats to pieradis domāt. Katrā cilvēkā snauž potenciāls kalnu gāzējs, kas nav sevi vēl atklājis.”

Vairāk par Kristu un mecenātu lasi LU Fonda mājas lapā.

 

  KATRĪNA KŪKUMA
Mundheim ģimenes stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā.

2020. gada jūnijā Katrīna Kūkuma ar izcilību absolvēja studiju programmu "Skolotājs" un ieguva profesionālo bakalaura grādu izglītībā un kulturoloģijas un psiholoģijas skolotāja kvalifikāciju. Šobrīd viņa turpina studijas LU PPMF Izglītības zinātņu maģistra līmeņa programmā “Izglītības vadība”.

“Es paļaujos uz ideju, ka katrs sasniegums ir 99% darba un tikai 1% talanta. Vai man ir talants? Grūti teikt, tāpēc es paļaujos uz aktīvu un neatlaidīgu darbu vajadzīgajā virzienā”- stāsta Katrīna.

Interviju ar Katrīnu lasi LU Fonda mājas lapā.

 

  INGA JUNOLAINENA-CĀLMANE
Andreja Jurgena piemiņas stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā.

Inga Jaunolainena-Cālmane studē LU PPMF profesionālās bakalaura studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammas "Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs-logopēds" 4. kursā.

“Mani nozīmīgākie sasniegumi ir spēja rast ceļu bērniem uz visdārgāko – valodu! Spēja strādāt pie bērnu attīstības veicināšanas, bērniem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem. Ikviena bērna izaugsme man ir ļoti nozīmīga un tas ir mans sasniegums” - stāsta Inga.

Interviju ar Ingu lasi LU Fonda mājas lapā.

 

  LAURA ILZE RODE
Ramānu ģimenes stipendijas Speciālās izglītības skolotājiem ieguvēja 2019./2020. akad. gadā.

Laura Ilze Rode studē LU PPMF profesionālās bakalaura studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammas "Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs-logopēds" 4. kursā.

“Manās pētnieciskajās interesēs ietilpst viss par un ap bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem, to īpatnībām, izglītošanu. Sava diplomdarba ietvaros plānoju pētīt vārdu krājuma paplašināšanas iespējas bērniem ar vidēji smagiem un smagiem traucējumiem” – stāsta Laura.

Laura uzskata, ka diena nav izdevusies, ja nav radīts neviens smaids.

Vairāk par Lauru un mecenātu lasi LU Fonda mājas lapā.

 

Dalīties