Visi laipni aicināti piedalīties 19. maijā Latvijas Universitātes Pedagoģijas muzejā (Jūrmalas gatve 76/Muižas iela, Anniņmuiža) no plkst. 18.00 - 23.00 Muzeju nakts 2018 pasākumos ar atslēgvārdu "šūpulis" - "Latvijas sieviete pie pedagoģijas šūpuļa". Muzeju naktī plānoti pedagoģiskie lasījumi par izcilām sievietēm – personībām pedagoģijas vēsturē: augstskolā, skolā, bērnudārzā. Ar apmeklētājiem tiksies pedagoģijas vēsturnieces Aīda Krūze, Alīda Zigmunde, Vineta Jonīte, Gunta Marihina, LU doktorants Uģis Nastevičs.

Paredzēti skolēnu un studentu muzikālie priekšnesumi. Plkst. 21.00 tiks demonstrēta Anša Bērziņa romantiskā  filma “Mīlestības dārzs” par Augusta Dombrovska un Martas  Rinkas darbību Ziemeļblāzmā. Bērni varēs darboties radošā darbnīcā. Sakarā ar to, ka veidojas vienots LU Muzejs un Anniņmuiža līdz rudenim jāatbrīvo, šī būs pēdējā iespēja skatīt 2006. gadā  atklāto pedagoģijas vēstures ekspozīciju un apmeklēt Luda Bērziņa (1870 - 1965)  piemiņas istabu, kā arī pakavēties atmiņās 35 gadu garumā par fakultātes vēsturi Jūrmalas gatvē 76. Programma LU Pedagoģijas muzejā Anniņmuižā „Latvijas sieviete pie pedagoģijas šūpuļa“:
18.00 Sieviete – māte latviešu tautas pedagoģijā
Mg. paed., LU doktorants Uģis Nastevičs
19.00Sievietes – zinātnieces un docētājas augstākajā izglītībā
Dr. paed. Alīda Zigmunde
20.00Sievietes – skolotājas Latvijas skolās
Mg. paed. Gunta Marihina
21.00Sievietes – bērnudārzu audzinātājas
Filma “Mīlestības dārzs”

Mg. paed. Vineta Jonīte
 Kā arī vakara gaitā:
  • Pedagoģiskie lasījumi
  • Studentu muzikālie priekšnesumi
  • Ekspozīcijas apskate
  • Luda Bērziņa piemiņas istabas apmeklējums
Informācijai: muzeja vadītāja Aīda Krūze, tālr. 29372140
Muzeju nakts 2018

Latvijas simtgades reizē Muzeju nakts tēma ir „Šūpulis”, tādējādi iekļaujoties valsts simtgades stāstā, kas sākās 2017.gadā un turpināsies līdz 2021.gadam, 2018.gada vadmotīvs ir „Dzimšana”.
Katras tautas un nācijas pastāvēšanu nodrošina šūpulis. Valsts dibināšanas un pastāvēšanas jēga rodama rūpēs par ģimenes, dzimtas un tautas šūpuli. Muzeju naktī godināsim šūpuļu darinātājus, sargātājus un šūpotājus!


PLAŠĀK muzeju-nakts.lv/lv

Dalīties