Sonoras Universitātes (Ermosiljo, Meksika) rektors Eriberto Grihalva Monteverde (Heriberto Grijalva Monteverde) un Latvijas Universitātes docente, vadošā pētniece Ieva Margeviča-Grinberga pēc LU un Sonoras Universitātes sadarbības līguma parakstīšanas

Svinīgajā līguma parakstīšanas ceremonijā Sonoras Universitātes (Ermosiljo, Meksika) rektors Eriberto Grihalva Monteverde (Heriberto Grijalva Monteverde) un Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks, kuru pārstāvēja LU docente, vadošā pētniece Ieva Margeviča-Grinberga, parakstīja sadarbības līgumu.

Līguma parakstīšanas ceremonijā piedalījās Iberoamerikas augstākās izglītības kvalitātes pētniecības tīkla pārstāvji: Brazīlijas Unilasalle rektors Paulo Fossati (Paulo Fossati), Argentīnas Rosario Itālijas universitātes institūta rektors Mario Seki (Mario A. Secchi), Čīles Biobio Universitātes pārstāvis profesors Fernando Toledo Montjels (Fernando Toledo Montiel) un Arizonas Valsts Universitātes pārstāvis profesors Francisko Lara-Valensija (Francisco Lara-Valencia). Sadarbības līgums paredz, ka abas augstskolas attīstīs sadarbību pētniecībā un dažādu zinātnisku projektu īstenošanā, kā arī studentu un mācībspēku apmaiņas programmās. Līgums noslēgts Iberoamerikas augstākās izglītības kvalitātes pētniecības tīkla (RIAICES) ietvaros.
2013. gadā Latvijas Universitātē notika RIAICES augstākajai izglītībai veltīts kongress, kurā piedalījās Latīņamerikas un arī Eiropas augstskolu rektori, dekāni un izglītības pētnieki, lai pārspriestu inovācijas augstskolu didaktikā, veicinātu starptautisko un starpkultūru dialogu augstākajā izglītībā, meklētu jaunas pieejas augstākās izglītības kvalitātes pētniecībai, kā arī stiprinātu sadarbību starp Eiropas un Latīņamerikas valstu universitātēm. Šī tīkla ietvaros Latvijas Universitātei jau ir noslēgti sadarbības līgumi ar Spānijas Nacionālo tālmācības universitāti (UNED), Brazīlijas Unilasalle, Brazīlijas UNINTER, Argentīnas Rosario Itālijas universitātes institūtu. Parakstītā līguma ar Sonoras Universitāti ietvaros LU docente Ieva Margeviča-Grinberga Sonoras Universitātes akadēmiskajam personālam, doktorantiem un maģistrantiem novadīja lekciju kursu 20 stundu apjomā par dažādības pedagoģiskajiem aspektiem Latvijā.

Dalīties