Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (LU PPMF) pirmā kursa studenti sūta vissirsnīgākos sveicienus un izsaka pateicību saviem skolotājiem Pasaules skolotāju dienā visā Latvijā.

Studiju uzsākšana augstskolā dod iespēju atskatīties iepriekšējā izglītības posmā un novērtēt skolotāju darbu un ieguldījumu. LU PPMF ir izveidojusies skaista ikgadēja tradīcija, kad topošie skolotāji un sociālie pedagogi pateicas saviem skolotājiem skolās, kuri ir iedvesmojuši, atbalstījuši un iedrošinājuši.  Īpašs paldies tiem skolotājiem, kuri ar savu profesionalitāti un sirsnīgumu ir lielisks piemērs un mudinājuši pievērsties pedagoga studijām. 
Kaspars Janonis (Angļu valodas skolotājs). Mana skolotāja Diāna Gabranova (Ozolaines pamatskola).
Pēc šī visa laika vēl joprojām Jūs atceros. Tik ilgs laiks jau nav pagājis, taču tā liekas. Pamatskolā Jūs bijāt man mīļākā skolotāja, ne jau tikai tāpēc ka bijāt mana audzinātāja, bet galvenokārt,  ka Jūs tiešām mācējāt mācīt skolēnus. Pašlaik es studēju Latvijas Universitātē Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē. Mācos par angļu valodas skolotāju. Tas pašlaik nebūtu man izdevies, ja Jūs nebūtu man šo priekšmetu tik labi pasniegusi, un iemācījusi nepieciešamos pamatus. Paldies Jums! Līva Trijēce (Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Mana skolotāja Dagnija Feldhūne (Smiltenes ģimnāzija, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Mīļi sveicini skolotāju dienā! Lai izdevusies un prieka pilna šī diena! Paldies par pozitīvisma pilnajiem gadiem vidusskolā un sniegto iedvesmu, man, kļūt par latviešu valodas un literatūras skolotāju! Elizabete Šulte (Vizuālās mākslas skolotāja). Mana skolotājs Andis Līkansis (Ziemeļvalstu ģimnāzija, Vizuālās mākslas skolotājs).
Mīļi sveicieni Skolotāju dienā! Paldies, ka iedvesmojāt mani arī iet Jūsu pēdās. Novēlu Jums nezaudēt apņēmību un turpināt motivēt citus skolēnus! Esiet neatlaidīgs un prasīgs, lai skolas sienas arī turpmāk rotātu kvalitatīvi un skaisti skolēnu darbi! Justīne Aelita Varta (Sociālais pedagogs). Mana skolotāja Daina Sirmā (Valmieras Valsts ģimnāzija, Latviešu valodas un literatūras skolotāja)
Skolotāj! Es vēlos pateikties Jums par to, ka spējāt mani ieinteresēt kultūrā, arī par to, ka Jūs rīkojāt visforšākās ekskursijas. Paldies par Jūsu mīlestību pret Latviju un tās kultūras mantojumu! Paldies par Jūsu pozitīvo attieksmi, paldies, ka Jūs vienkārši esat, jo tādi cilvēki kā Jūs ir vajadzīgi Latvijas sabiedrībai! Paldies, paldies, paldies! Jūs bijāt un esat viena no jaukākajiem skolotājiem manās atmiņās. Laura Zicmane (Sporta skolotāja). Mana skolotāja Ineta Lapicinska (Siguldas Valsts ģimnāzija, Sporta skolotāja).
Labdien skolotāj! Vēlējos Jūs sveikt šajā nozīmīgajā Skolotāju dienā, jo Jūs bijāt tā, kas mani motivēja, kas man ticēja, ka varu sportā sasniegt, ko vairāk, ka vajag cīnīties un tiekties uz savu mērķi. Tikai Jūsu dēļ man iepatikās sports, Jūsu attieksme pret savu darbu, ko darāt, mani iedvesmoja pievērsties sportam un iemīlēt to. Tāpēc vēlos Jums pateikt visdziļāko, vissirsnīgāko Paldies. Priecīgu un gaišu šo dienu! Dace Goldmane (Pirmsskolas skolotāja). Mana skolotāja Vera Lapkovska (Ziemeļvalstu ģimnāzija, angļu valodas skolotāja).
Vēlos sveikt Jūs skolotāja dienā. Paldies par Jūsu atbalstu un sapratni. Jūsu mācību stundas man ir palikušas siltā un labā atmiņā. Tās sniedza ne tikai vērtīgas akadēmiskās zināšanas un prasmes, bet arī daudz vairāk- vērtību izpratni, sadarbību, daudz smaidu un vēlmi atgriezties. Atceros kā stundās klausījāmies The Beatles un, tas bija skaisti. Krista Raudive (Vizuālās mākslas skolotāja). Mana skolotāja Astrīda Lesnika (Baložu vidusskola, Vizuālās mākslas skolotāja).
Liels jums paldies par ticību man un maniem spēkiem, par to, ka nepadevāties un, teiksim tā, vilkāt mani uz augšu.  Jūsu neatlaidība nepalika novārtā un par to esmu jums ļoti pateicīga. Novēlu jums veiksmi un izturību, radošumu un dzīvesprieku. Tiešām- PALDIES!!! Ieva Janelsiņa  (Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Mana skolotāja Nelija Liepiņa (Rīgas Amatniecības vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Radi savu pasauli! Šī pasaule cilvēkam ir par lielu. Radi SAVU MAZO! Lielā sastāv no mazajām. Kur ir tava mazā? Veido to no zemeņu stādiem. Vai no tērauda dzirkstelēm. Veido no dzejoļu rindām un no keramikas māliem. Tai nav jābūt lielai, bet tai jābūt bagātai! Un tai nav jābūt skatlogā izstādītai, bet ja Tevi atrod ciemiņš, lai tu vari to pacienāt. Lai paliek krāsaina dzirkstele no tavām glazūrām viņā. Sveicu Skolotāju dienā! Elīna Ieviņa (Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Mana skolotāja Anita Čoiča (Rīgas 64. Vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Mīļi sveicieni šajā dienā. Vēlos pateikties par iedrošināšanu, kuras dēļ 2.jūlijā, tomēr atķeksēju šo studiju apakšprogrammu. Kā arī teikt paldies par ieguldīto darbu, izturību, pacietību, spēju palikt objektīvai, par to, ka nedaudz izmainījāt mani, manas domas, spējāt likt raudzīties uz apkārtējo ar citām acīm. Novēlu, lai turpmāk  Jums vairāk veiktos ar klasēm, kuras māciet, lai mazāk gadās tādas klases kā mūsējā. Lai gan nekad negribēju to izrādīt, bet tomēr „dziļi sirdī iespiedāties”. Lai Jums viss izdodas! Paldies! Lelde Āre (Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Mana skolotāja Andra Kārkliņa (Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Mīļo skolotāj! Sirsnīgi sveicieni Skolotāju dienā! Paldies, ka devāt iedvesmu jaunam sākumam! Paldies par zināšanām ko sniedzāt un prieku, ko radījāt! Lai sirdī vienmēr darba spars un bērni, kas klausa un ir čakli! Lai priecīga šī Skolotāju diena! Maija Stikute (Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Mana skolotāja  Lāsma Cimere (Ogres 1.vidusskola)
Mīļo skolotāj, sirsnīgākie sveicieni Jums Skolotāju dienā! Paldies, ka sniedzāt atbalstu vairāku gadu garumā, jo kopīgie mirkļi ar Jums tika pavadīti burvīgā atmosfērā un radošuma pilnā vidē! Jūsu sniegtās zināšanas mācībās ne tikai gatavoja mani eksāmeniem un augstskolai, bet arī pašai dzīvei! Vēlu Jums spēku un nerimstošu gribu darboties un pilnveidoties kā patiesi unikālai personībai. Laura Kaņepe (Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Mana skolotāja Ina Gaiķe (Cēsu Valsts ģimnāzija, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Vissirsnīgākie sveicieni un laba vēlējumi jums Skolotāju dienā! Paldies par zināšanām un dzīves stāstiem, ko ieguvu jūsu stundās. Vislielākais paldies par iedvesmu un motivāciju, ko guvu vērojot jūs kā skolotāju. Lai jums jauka Skolotāju diena! Anita Juzova (Informātikas un programmēšanas skolotāja). Mana skolotāja Karmelita Liepiņa (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Matemātikas skolotāja).
Novēlu jaukus svētkus, un Jūs man vienmēr likāties patīkama skolotāja, kas gan labi mācīja, gan kurai bija ļoti labs raksturs. Nekad nebļāvāt un vienmēr smaidīga, pat divniekus liekot ar smaidu. Lai Jums veicas darbos arī turpmāk! Margarita Maļavko (Sākumizglītības skolotāja). Mana skolotāja Anna Šmaukstele (Maltas vidusskola, Angļu valodas skolotāja)
Cien. skolotāja Anna! Nosūtu Jums krāšņu un rudenīgu sveicienu Skolotāju dienā! Es gribētu novēlēt Jums neizsīkstošu enerģiju jaunām idejām, gandarījumu par paveikto un prieku par katru darbiņu, ko Jūs veicat! Esmu ļoti pateicīga Jums par to, ka vienmēr esat rādījusi sevi kā aktīvu un dzīvespriecīgu personu, kas ar vēlmi vienmēr apgūst kaut ko jaunu! Paldies par visu, ko esat veikusi mānā labā!  Daiga Dzene (Sociālais pedagogs). Mana skolotāja Lauma Āre (Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskola, Angļu un vācu valodas skolotāja).
Paldies, skolotāj, ka saistāt man pamatskolu ar skaistām atmiņām! Turpiniet smaidīt un iedvesmot arī citus skolēnus! Lai Jums veicas! Renāte Ēķe (Sociālais pedagogs). Mana skolotāja Ludmila Pāne (Jelgavas Spīdolas ģimnāzija, Krievu valodas skolotāja)
Universitātē uzreiz iedomājos par Jums! Vispirms vēlējos pateikt lielu paldies par iegūtajām krievu valodas zināšanām, jo tagad spēju brīvāk komunicēt arī krievu valodā, kas man iepriekš sagādāja grūtības, kā arī sirsnīgs paldies par iedvesmu un motivāciju, ko Jūs man sniedzāt! Sākumā uz Jūsu stundām nācu ar bailēm, bet beigu beigās Jūs man bijāt vismīļākā skolotāja. Un pats galvenais- sirsnīgi sveicieni Skolotāju dienā! Pozitīvu, saulainu un jauku Jums šo dienu! Krišjānis Diegs (Informātikas un programmēšanas skolotājs). Mana skolotāja Inese Sīmane (Cēsu Valsts ģimnāzija, Vēstures un politikas skolotāja).
Apsveicu skolotāju dienā! Jūsu uzraudzībā ir notikušas ķibeles gan ar kabeļiem, gan citām lietām, bet tas nav sabojājis pavadīto laiku kopā. Sintija Grīsniņa- Grīsle (Kulturoloģijas skolotāja). Mana skolotāja Anita Bogačkova (Rīgas dizaina un mākslas vidusskola,Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Sveicināti skolotāj! Es neesmu pārliecināta vai Jūs mani atceraties, mācījos pie Jums pirms diviem gadiem. Domājot par skolotājiem, kuriem par ieguldījumu sevī  es vēlētos pateikt paldies, pirmā man nācāt prātā Jūs.  Jūs bijāt cilvēks, kas man pirmo reizi attaisnoja cerības un gaidas par to kādam ir jābūt skolotājam, tāpat arī ar cilvēciskām un praktiskām metodēm jūs atvērāt plašāku manu redzesloku. Tāpēc vēlos Jums Anita, teikt mīļu paldies un vēlēt nezaudēt šo skolotāja spēku. Skaistu skolotāju dienu! Daira Eņģele (Kulturoloģijas skolotāja). Mana skolotāja Ruta Dišereite (Jelgavas Tehnoloģiju vidusskola, Kulturoloģijas un politikas skolotāja) 
Paldies par interesantajām mācību stundām, pateicoties kurām izvēlējos kļūt par pedagogu! Marts Ričards Ozolinkēvičs (Sporta skolotājs). Mans skolotājs Andris Zeltiņš (Rīgas Angļu ģimnāzija, Sporta skolotājs).
Apsveicu skolotāju dienā. Biji man labs piemērs, ja jau arī esmu nolēmis doties kļūt par sporta skolotāju. Plānoju kaut kad iegriezties pie Jums. Lai forša diena un lai bērni klausa!
P.S. Trenējies tajā metienu spēlē, ko spēlējām, jo kad atbraukšu, tad uzspēlēsim. Klāvs Liepkauls (Sporta skolotājs). Mana skolotāja Sandra Gromska (Rīgas Kultūras vidusskola, Bioloģijas un veselības mācības skolotāja).
Mīļo skolotāj, patiešām liels paldies par visu to, ko man esat devusi un iemācījusi. Šie gadi paskrēja nemanot. Pie Jums uz stundām gāju ar prieku, milzīgs paldies Jums, ka esat mani iedvesmojusi un, iespējams, kādu dienu varēsim būt jau kolēģi. Es uzskatu, ka daudziem skolotājiem ir no Jums jāmācās. Veiksmīgu šo gadu un priecīgu skolotāju dienu! Visu to labāko un foršāko vēlot, Klāvs! Annija Anna Petrovska (Sākumizglītības skolotāja). Mana skolotāja Andžela Šustiņa (Jūrmalas Valsts ģimnāzija, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Sveiki, skolotāj! No visas sirds vēlos Jūs apsveikt Skolotāju dienā, lai gan pašai atskriet uz ģimnāziju man nesanāks. Kad man uzdeva jautājumu, kuru skolotāju es vēlētos apsveikt, uzreiz zināju, ka noteikti Jūs! Vienmēr esat bijusi mans iedvesmas avots un pat morāls glābiņš- nekad neaizmirsīšu mūsu sarunu izlaiduma dienā, kad no jauna man devāt iedvesmu un spēku cīnīties. Vēlos pateikties par visu- milzīgs paldies! Jūsu skolniece, nu jau pirmā kursa studente, Annija Anna Petrovska  Sintija Kaufelde (Sporta skolotāja). Mana skolotāja Dace Purvaine (Rīgas 69. Vidusskola, Sporta skolotāja)
Sveicu, sveicu Skolotāju dienā, Dacīt! Skolotāj, jūs mani iedvesmojāt. Es no jums tik daudz varēju iemācīties un ceru, ka varēšu vēl pamācīties. Jūs bijāt un esat vislabākā sporta skolotāja un klases audzinātāja. P.S. Bučas svētkos un būs jāatnāk ciemos pie jums! Beāte Balandīna (Sākumizglītības skolotāja). Mana skolotāja Inese Zīrupa (Druvas vidusskola, Ķīmijas skolotāja).
Ziniet… ikdienā mēs satiekam un iepazīstam neskaitāmi daudz cilvēku, bet tikai daži ir tādi, kuri tik ļoti paliek atmiņā ar savu gaišo skatījumu par dzīvi, ar savu smaidu, spēju iedvesmot un atbalstīt. Viens no šiem gaišajiem cilvēkiem esat Jūs skolotāj! Tādēļ vissirsnīgākie sveicieni Skolotāju dienā un virtuālās puķes Jums no manis. Paldies par gaišajām domām, smaidiem un ticību man. Lai skaista šī un katra diena! Elīna Gabaliņa (Vizuālās mākslas skolotāja). Mana skolotāja Aija Zvaigznīte (Andreja Upīša Skrīveru vidusskola).
Vēlos apsveikt, Jūs, skolotāju dienā un pateikties par visu, ko esat ieguldījusi, lai mani skolotu un audzinātu. Paldies par Jūsu smaidu un optimistisko prātu, paldies, ka bijāt man kā otrā māmiņa visus gadus. Turpiniet būt tik pat forša skolotāja arī citiem skolēniem. Katrīna Veinberga (Mājturības un tehnoloģijas, mājsaimniecības skolotāja). Mana skolotāja Monta Deisone (Rīgas Valsts Vācu ģimnāzija,Vācu valodas skolotāja).
Sveicu Jūs skolotāja dienā, šobrīd esmu aizgājusi arī skolotājas gaitās, bet ne vācu valodas. Universitātē turpinu mācīties vācu valodu. Jūs stundās devāt ne tikai vācu valodas gramatiku un plašu vārdu krājumu, bet arī dzīves gudrības. Vēlu Jums jaunus un saprotošus skolēnus. Katrīna Caune (Kulturoloģijas skolotāja). Mana skolotāja Līga Strazdiņa (Rīgas Valsts Vācu ģimnāzija).
Mīļi sveicieni Skolotāju dienā! Paldies Jums par labajiem vārdiem un pozitīvajām emocijām, ko sniedzāt katrā savā stundā. Tās stundas es visā nedēļā gaidīju visvairāk; to nepiespiestā atmosfēra un jautrā gaisotne spēja uzlabot garastāvokli katram. Tāpēc milzīgs paldies un nekad nemainieties! Maija Alise Sproģe (Mājturības un tehnoloģijas, mājsaimniecības skolotāja). Manas skolotājas Ilze Putniņa, Inese Plaude (Rīgas Valsts 1. Ģimnāzija).
Paldies par to, ka varēju atrast draugu skolotājā. Paldies par brīnišķīgu piemēru, no kura mācīties. Piedodiet, ka šeit nav dzejolīša, gan jau tāpēc, ka Raiņa un Aspazijas gads! Dārta Damberga (Pirmsskolas skolotāja), Mana skolotāja Mārīte Pēterhofa (Dundagas vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Sveiciens Jums skolotāja dienā! Paldies par iemācītajām zināšanām un gudru dzīves padomu! Vēlu veiksmi, prieku, laimi un izturību turamākajās gaitās! Krista Skrube (Pirmsskolas skolotāja). Mana skolotāja Inese Zīrupa (Druvas vidusskola, Ķīmijas skolotāja)
Paldies par trīs jaukiem gadiem vidusskolā. Jūs palīdzējāt, iedvesmojāt un motivējāt! Sveicu Jūs skolotājas dienā, dienā, kad mēs sūtam savas domas sev mīļajiem skolotājiem! Paldies par smaidu, ko dāvājāt! Valērija Britikova (Angļu valodas skolotāja). Mana skolotāja Eļena Kondrašina (Rīgas 63. Vidusskola, Kulturoloģijas un mājsaimniecības skolotāja).
Mīļā Eļena! Es vēlos apsveikt Jūs Skolotājas dienā un ceru, ka Jūs mani atceraties. Man sākas jauna dzīve studentu lomā, tomēr es joprojām Jūs mīlu un ilgojos. Un gribu pateikt paldies par to, ka bijāt manā dzīvē. Emīls Mihailovs (Angļu valodas skolotājs). Mana skolotāja Maija Sīle (Cēsu Valsts ģimnāzija, Angļu valodas skolotāja).
Paldies, skolotāja Maija! Es apzinos, ka nebiju tas labākais skolēns, toties Jūsu darbs un attieksme mani iedvesmoja mācīties par angļu valodas skolotāju. Ļoti žēl, kam man nesanāca ierasties uz pēdējo tikšanās reizi „pagrabiņā”, tāpēc tagad vēlos teikt milzīgu paldies par visu ko esat devusi. Esmu tiešām priecīgs, ka man bija iespēja pie Jums mācīties. Diāna Gintere (Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Manas skolotājas Zane Bēķe, Ginta Silkalne, Sanda Ziemele (Ikšķiles vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotājas).
Mīļās skolotājas, Sirsnīgi sveicieni skolotāju dienā! Paldies par sirsnīgajām zināšanām, kuras ik rītu palīdz doties uz lekcijām ar mierīgu sirdi un skaidru prātu. Guntars Celmiņš (Informātikas un programmēšanas skolotājs). Mana skolotāja Svetlana Ziepniece (Tirzas pamatskola, Direktore un vēstures skolotāja).
Liels paldies, par to, ka palīdzējāt spert pareizo soli, pareizā laikā, lai manas dzīves gaitas būtu vieglas. Novēlu lielu izturību, spēku, veselību, pacietību arī turpmāk. Lai Jūsu lielā mīlestība, un stiprā roka nekad nenolaistos. Novēlu lai skolēni ir tie, kas Jūs atbalsta. Egija Blūma (Pirmsskolas skolotāja). Mana skolotāja Rasa Daktere (Rubas pamatskola, Vēstures, sociālo zinātņu un mākslas vēstures skolotāja).
Paldies par trijiem ļoti jaukiem gadiem. Tie gadi man paliks noteikti atmiņā visilgāk, jo bija daudz dažādi notikumi un piedzīvojumi. Paldies Jums par visiem pasākumiem, kurus Jūs noorganizējāt. Paldies par iedvesmojošajām sarunām. Apsveicu skolotāju dienā! Laura Mihailova (Pirmsskolas skolotāja). Mana skolotāja Sandra Kronuze (Valmieras Valsts ģimnāzija, Matemātikas un dabaszinātņu skolotāja).
Paldies, ka bijāt tik neatlaidīga un ticējāt mūsu spēkiem. Paldies par ieguldīto darbu, pat Jūsu brīvajā laikā. Esmu pateicīga, ka tieši Jūs bijāt viena no manām skolotājām. Ilze Biteniece (Sociālais pedagogs). Mana skolotāja  Edīte Bahura (Liepājas Raiņa 6. vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Labdien, skolotāj! Sirsnīgi sveicieni skolotāju dienā! Paldies par Jūsu ieteikumiem un labajiem padomiem, kā arī par pozitīvo un gaišo laiku, kuru sniedzāt trīs vidusskolas gados. Lai Jums jauka šī diena un veiksmi šajā mācību gadā!  Ainārs Lejietis (Informātikas un programmēšanas skolotājs). Mana skolotāja Maija Auziņa (Krapes pamatskola, Ķīmijas un bioloģijas skolotāja).
Mīļo skolotāj! Apsveicu mācībspēku - Skolotāju dienā! Jūs bijāt iedvesmas avots un parādījāt piemēru, kādam, manuprāt, jābūt labam, izcilam skolotājam. Ar pieeju pie katra, ar izskaidrojošu runu, apvienojot vairākas skolas, izglītojot jaunus bērnus un veicot savu darbu ar gandarījumu par paveikto.  Valērija Petruševiča (Sākumizglītības skolotāja). Mana skolotāja Māra Glazjera (PIKC „Rīgas Valsts tehnikums”, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Mīļā Māra! No visas sirds Jūs sveicu skolotāju dienā! Novēlu jums, lai visi ceļi, kas izplānoti, tiktu izieti līdz galam! Atceros pirmo mūsu audzināšanas stundu, mēs pinām kamolu un stāstījām par sevi līdz diegs beidzās, tad es Jūs atceros kā šodien. Latviešu valodas un literatūras stundās es brīžiem biju nepakļāvīga, taču ļoti radoša skolniece, kas labprāt Jums palīdzētu un uzklausītu Jūs. Paldies Jums par gūtām zināšanām, paldies Jums par vārdiem, kas mani mudināja un motivēja tomēr izvēlēties iet par skolotāju! Un liels paldies, ka atcerējāties mani un piedāvājāt darbu strādāt ar bērniem! Esiet pozitīva un jauka vienmēr!  Alise Zvigzdiņa (Kulturoloģijas skolotāja). Mana skolotāja Madara Pavlovska (Rīgas Kultūras vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Sveicināti, skolotāj! Vēlos Jūs apsveikt Skolotāju dienā un pateikties par to, ka bijāt tik sirsnīga un iedvesmojoša klases audzināja gan visai klasei, gan man personīgi. Esmu izvēlējusies pati kļūt par skolotāju, jo sniedzāt man pozitīvu priekšstatu par šo profesiju un tās ikdienu.  Sandra Tihomirova (Kulturoloģijas skolotāja). Mana skolotāja Daina Būma (Rīgas Kultūras vidusskola, Kultūras vēstures skolotāja).
Vēlējos apsveikt skolotāju Dainu Blūmu skolotāja dienā un pateikt paldies par man visnozīmīgākā priekšmeta pasniegšanu un pamatu ielikšanu kultūrā kā tādā. Paldies! Ginta Taube (Vizuālās mākslas skolotāja). Mana skolotāja Iveta Beļska (Salaspils 1.vidusskola, Fizikas skolotāja).
Mīļi sveicieni skolotāju dienā! Novēlu nezaudēt apņēmību un velmi mācīt bērnus. Un lai izdodas arī atslēgties no skolas dzīves un pietiekoši daudz laika veltīt sev pašai! Paldies, ka tikāt galā ar tik raksturā sarežģīto mūsu klasi un lai nākamie audzināmie būtu labāki un organizētāki par mums. Kristīne Tene (Angļu valodas skolotāja). Mana skolotāja  Inga Kūlmane (Rīgas Valsts 2.ģimnāzija, Angļu valodas skolotāja).
Thank you for giving me motivation to keep going. Thank you for the given knowledge. For the beautiful and creative assignments. Thank you for being my English teacher. After all: „Teacher says, teacher goes, teacher  smiles, teacher knows” Happy Teachers day! Wishes Kristīne Tene (girl behind her book/ phone) Kitija Mikalaucka (Pirmsskolas skolotāja). Mana skolotāja Brigita Igaune (Skaistkalnes vidusskola, Fizikas un ķīmijas skolotāja).
Mīļi sveicu savu klases audzinātāju Brigitu Igauni Skolotāju dienā! Paldies, ka skolas laikā palīdzējāt ar padomu un atbalstījāt. Novēlu Jums labu veselību, dzīvesprieku, skaistus dzīves mirkļus un mīlestību pret darbu. Madara Strauta (Pirmsskolas skolotāja). Mana skolotāja Solvita Krodziniece (Ogres tehnikums, Ģeodēzijas skolotāja).
Paldies, Jums liels par ieguldīto darbu manā dzīvē! Novēlu Jums veselību, stiprus nervus un dzīvi bez galvassāpēm. Paldies, ka vienmēr mani motivējāt nepadoties un vienmēr bijāt mans paraugs kādam ir jābūt īstam un patiesam skolotājam! Ar cieņu Madara Strauta. Kārlis Amoliņš (Angļu valodas skolotājs). Mana skolotāja Diāna Orbidāne (Rīgas 84.vidusskola, Matemātikas skolotāja).
Paldies, par jaukajām un patīkamajām stundām un atmosfēru, pat ja tas jau bija sen. Veids kā mācījāt, stāstījāt un jūsu nemirstīgā pacietība tiešām iedvesmoja. Atskatos uz jūsu stundām un konsultācijām ar smaidu uz sejas. Paldies Jums!  Kristīne Anete Berkolde (Angļu valodas skolotāja). Mana skolotāja Svetlana Špuče (Rīgas Valsts 3.ģimnāzija, Vizuālās mākslas skolotāja).
Mīļi sveicu jūs skolotāju dienā. Esmu pateicīga, ka ļāvāt radošu brīvību un mācījāt ar prieku. Paldies, ka bieži sniedzāt padomus un bijāt kā klases audzinātāja. Paldies, ka uztraucāties un rūpējāties, un ļāvāt būt tādai kāda esmu. Paldies, ka radījāt man vēlmi un prieku mācīt citus. Vikija Vugule (Sākumizglītības skolotāja). Mana skolotāja Sandra Pelne (Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola, Frizieru praktiskie darbi).
Sūtu mīļus sveicienus visforšākajai un palīdzīgākajai skolotājai! Atceros, ar kādu prieku devos uz Jūsu praktiskajām stundām. Paldies par iedvesmu un saprotošu attieksmi. Jūs esat īstajā vietā! Izturību un lielu mīlestību pret darbu arī turpmākajos gados! Agnese Brūvere (Sākumizglītības skolotāja). Mana skolotāja Aiga Fogele (Talsu 2.vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).}
Paldies par kopā pavadītiem pamatskolas un vidusskolas gadiem. Šo gadu laikā pie Jums esmu iemācījusies ne tikai to, ka vārdu „it kā” raksta atsevišķi, bet arī, ka viss iecerētais var izdoties, galvenais ir nepadoties un piespiest sevi darīt, pat ja tajā brīdī to negribas. Paldies, ka varēju uz jums paļauties un zināju, ka neatteiksiet palīdzību, ja tāda būs nepieciešama. Priecājos, ka Jūs bijāt daļa no maniem skolas gadiem! Sveiciens skolotāju dienā! Gundega Macāne (Sākumizglītības skolotāja). Mana skolotāja Ilze Brice (Liepnas vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Mīļi sveicieni Ilze! Vēlos Jūs no visas sirds sveikt Skolotāju dienā! Lai šī diena Jums ir pati labākā un patīkamākā. Man bija prieks ar Jums pavadīt kopā šos gadus! Kāda man ir bijusi. Jūs man esat daudz palīdzējusi, liels paldies par visu! Laura Silkalne (Vizuālās mākslas skolotāja). Mana skolotāja Līga Norde (Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, Bioloģijas un veselības mācības skolotāja).
Sveicu skolotāju dienā! Paldies par foršajām bioloģijas stundām, Jūs tās padarījāt patiešām interesantas! Jūs droši vien domājat, ka esat tikusi no manis vaļā, bet nekā. Drīz tiksimies, bet tad jau kā kolēģes! Kristiāna Betmane (Pirmsskolas izglītības skolotāja). Mana skolotāja Vivita Setkovska (Strazdumuižas internātvidusskola, Psiholoģijas skolotāja).
Sveiciens Skolotāju dienā! Vēlētos pateikt lielu paldies, ka palīdzējāt man ar mācībām, kad bija visgrūtāk, tajā laikā, kad mazā peciņa piedzima. Paldies ka motivējāt, ka pabeigšu skolu, tas bija man grūts laiks saņemties…  Paldies, ka pacietāt mūs, mūsu klasi, lai gan bijām ļoti traka klase. Neaizgājāt prom, neatteicāties no mums, bet gan mūs audzinājāt un izaudzinājāt.  Ja Jūs būtu aizgājusi prom no mums, domāju, ka neviens cits mūs nebūtu izaudzinājis. Aiz katra mums nē, teicāt jā. Jūs tiešām mums bijāt kā otrā mamma, dažiem tikai kā mamma. Paldies par visu, pūlēm, rūpēm, līdzjūtībām, mīļumu utt. Paldies! Maiga Uzare (Sporta skolotāja). Mana skolotāja Inese Reņķe (Pāvilostas vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Labdien! Vēlos jums pateikt lielu paldies par to, ka iemācījāt man latviešu valodu tik augstā līmenī, ka tagad lekcijās savā galvā laboju pasniedzēju kļūdas. Es bez labošanas nevaru iztikt. Un starpbrīžos es lasu grāmatas, jo man tas vienmēr ir paticis un Jūs man iemācījāt saprast darbus arī pārnestā nozīmē. Kaut gan esmu topošā sporta skolotāja, apsveru iespēju savas tālākās gaitas saistīt arī ar latviešu valodu. Lai Jums vienmēr sanāk tik labi un visiem iemācīt latviešu valodu un literatūru! Sveiciens skolotāju dienā! Zane Krankale (Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Mana skolotāja Baiba Strautmane (Rīgas 25.vidusskola, Latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Mīļi sveicieni skolotāju dienā! Lai daudz puķu un šokolādes! Un nezaudējiet savu burvīgo temperamentu! Jūs mākas iedvesmot un motivēt! Tā tik turpināt! Paldies par jaukajiem brīžiem vidusskolā! Stundas bija patiesi aizrautīgas un arī smieklu pilnas! Vēlreiz liels paldies! Ēriks Jansons (Informātikas un programmēšanas skolotājs). Mana skolotāja Alda Gaile (Rīgas 45.vidusskola, Matemātikas skolotāja).
Paldies skolotāj, ka kā klases audzinātāja esat dāvinājusi superīgas atmiņas par vidusskolu. Jūs esat labākā, tāpēc sveicu Jūs īpaši skolotāju dienā un iespējams pēc pāris gadiem jau strādāsim kopā kā kolēģi-skolotāji! Aļona Hamicka (Angļu valodas skolotāja). Mana skolotāja Tatjana Biktaševa (Ventspils 2.vidusskola, Angļu valodas skolotāja).
A teacher is someone who opens a mind and touches the heart of a student it will be forever grateful  to you for bringing up the love for English language in me for keeping up with my hideous attitude and always believing that us can do anything that have set my mind to. Thank you for countless hours that you have spend with me and for those evil exercises that il had to do. I wish you a luck of hard-working pupils that won’t be getting on your nerves too much. All the best Alona. Kristiāna Linture (Pirmsskolas skolotāja). Mana skolotāja Līga Aboltiņa.
Man bija prieks satikt savā dzīvē cilvēku, kura domas sakrīt ar manām domām. Lai Jūsu plāni īstenotos dzīvē un profesijā. Novēlu pacietību, drusciņ veiksmes un personiskās dzīves laimi!!! Liene Dzirkale (Speciālās izglītības skolotāja). Mana skolotāja Sarmīte Buka–Vaivade (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, klases audzinātāja).
Esmu uzsākusi studenta gaitas. Nekad neaizmirsīšu, ka daļa pateicības man ir jāsaka Jums, mācību laikā gāja mums visādi, taču slikto jau necenšas atcerēties. Es ar lielu pateicību Jums saku PALDIES, par to, ka mani atbalstījāt, par to, ka gājāt man pretī un palīdzējāt kā vien varējāt. Pats galvenais, par to, ka iedrošinājāt dzīvē iet uz mērķi, par to, ka iedrošinājāt cīnīties, lai kas arī dzīvē notiktu, bet pats galvenais, ka iedrošinājāt nekad dzīvē nepadoties. Liels Jums paldies.
Vēlu visjaukākos sveicienus un skaistākos ziedus, Jums skolotāju dienā!
Baiba Dzirkale (Speciālās izglītības skolotāja). Mana skolotāja  Regīna Drusta (Jelgavas 1.internātskola, mājturības skolotāja). It visā, kas ir iemīlams un nīstams,
Ik vārdā, kas ar sirdi jāizjūt,
Ir skolotājam jābūt īstam
Un vienmēr patiesam,
cik patiess vien var būt.
Novēlu no sirds radošu mācību gadu, izturību, veselību un veiksmi! Daina Aļļe  (Sociālais pedagogs). Mana skolotāja Olga Beināre (Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija, angļu valodas skolotāja).
Sirsnīgi sveicieni Skolotāju dienā! Jūs man, manai klasei, draugiem vienmēr padarījāt gaišu dienu. Jūs man vienmēr esiet bijusi pozitīvais piemērs, gaišuma, enerģijas un zinību pilna. Madara Gintere  (Vizuālās mākslas skolotāja). Mana skolotāja Diāna Ruļuka-Paša (Rīgas Valsts 2. Ģimnāzija, matemātikas skolotāja).
Humanitārās klases saknēs ir ierakstīts, ka matemātika nav tās aicinājums. Matemātikas skolotājas mūsu klasei mainījās, gāja grūti, bet tad nācāt Jūs. Jūs spējāt mums pasniegt šo priekšmetu interesanti, ar aizrautību, dažādie dzīves piemēri un praktiskie darbi palīdzēja vieglāk izprast apgūstamo vielu.
 Paldies Jums par sniegtajām zināšanām. Paldies par izturību, kas reizēm bija nepieciešama. Paldies par motivēšanu un pozitīvajām emocijām (12.a klases absolvente)
Melita Dunce (Sociālais pedagogs). Mana skolotāja Elita Treiere (Rūjienas vidusskola, Sākumskolas skolotāja).
Labdien, skolotāja Elita!
Vēlos Jūs sveikt Skolotāju dienā, kas būs jau pavisam drīz. Es šogad skolotāju dienu saucu citādāk, nekā iepriekš. Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē to sauc par mācībspēku dienu. Rūjienas vidusskolā tā ir tā pati Skolotāju diena, kurā 11. un 12. klašu skolēni ļauj skolotājiem nedaudz atpūsties no savu pienākumu izpildes, iejūtoties skolotāju lomā. Jā… man arī gribētos to piedzīvot vēlreiz…
Kā jau Jūs, iespējams, ziniet, es mācos par skolotāju. Precīzāk, par Sociālo pedagogu. Daudzi man ir jautājuši, kādēļ tieši šāda izvēle? Uz to es parasti atbildu, ka, Iespējams, ka man gribas palīdzēt kādam, kam dzīvē klājas grūtāk nekā man manā bērnībā. Vai arī, ka man gribas kaut ko mainīt, gribas lai pasaule kaut pavisam nedaudz kļūst gaišāka un labāka.
Man bija uzdevums uzrakstīt apsveikumu kādam no saviem bijušajiem skolotājiem Rūjienas vidusskolā. Es, patiesībā, nemaz ilgi nedomājot, iedomājos tieši par Jums. Kāpēc? Pavisam vienkārši! Jo Jūs bijāt mana pirmā klases audzinātāja. Pirmā skolotāja, kura mani sagaidīja klasē ar ļoti skaistu dziesmu par taurenīti. Es vienmēr atcerēšos savu pirmo 1. septembri, savas bailes, un, tajā pašā laikā interesi par to, kas ar mani notiks tālāk. Tieši no Jums es iemācījos to gaišumu, siltumu un labestību, ar kādu Jūs parasti mūs sagaidījāt klasē no rītiem un pavadījāt pēc pagarinātās grupas (cik atceros, tajā es reizēm sēdēju līdz pat 17:00!!!).
Es vēlos Jums pateikties par visu, ko esat man devusi. Gan šo mīļumu, spēju novērtēt darbus un piedot nedarbus. Paldies, ka devāt mūsu klases meitenēm dziedāt popgrupā un piedzīvot un pārdzīvot gan veiksmes, gan neveiksmes. (Nekad neaizmirsīšu, kā Rūjienas kultūras namā dziedāju solo kopā ar Luīzi, dziesmiņai par Burvi. Atceros, ka tad, kad uzzinājām, ka mums ir pirmā vieta, es no laimes pat apraudājos). Paldies par lieliskajām ekskursijām, kurās vienmēr bija jautri. Paldies, ka vienmēr  laipni uzņēmāt ciemos pie sevis, arī tad, kad mācījāmies jau lielajā skolā. Un tagad, rakstot šo vēstuli, man atkal gribas pie jums iegriezties ciemos. 
Vēlreiz, liels, liels PALDIES par to, ka Jūs esat tik jauks un gaišs cilvēks, un par to, ka audziniet un skolojiet mazos skolnieciņus par lieliem cilvēkiem. Paldies!
Notikumiem bagātu un pozitīvām emocijām piepildītu Jums šo skolotāju dienu! Ar cieņu un mīlestību, Melita 
  Mārīte Driksna (Informātikas un programmēšanas skolotājs). Mana skolotāja Broņislava Pelša (Rūjas 8-gadīgā skola, vēstures skolotāja, klases audzinātāja no 4.-8.klasei no 1984.-1989.gadam).
Mīļajai skolotājai un klases audzinātājai sirsnīgi sveicieni Skolotāju dienā!
Šo dziesmu, skola, dziedam mēs par tevi_
Ik vārds ir zieds ,tev pateicībā vīts.
To spēku dzīvei, kuru tu mums devi,
Mēs paņemam uz visu mūžu līdz.
Nāks daudzi gadi. Nāks un atkal aizies.
Pret jaunām tālēm aicinās ik rīts.
Bet, mīļā skola tavu ceļa maizi"
Mēs paņemam uz visu mūžu līdz.
Būs dažam dzīvē vieglāk, citam grūtāk,
Būs vajadzīgs tavs spēks un mūsu spīts,
Bet labo gaismu, tavos gados gūto,
Mēs paņemsim uz visu mūžu līdz.
/Ziedonis Purvs/
 Amanda Pastare (Sākumizglītības skolotāja). Mana skolotāja Ilze Rožinska (Preiļu Valsts ģimnāzija, Mūzika, klases audzinātāja).
It visā, kas ir iemīlams un nīstams,
Ik vārdā, kas ar sirdi jāizjūt,
Ir skolotājam jābūt īstam
Un vienmēr patiesam, cik patiess vien var būt!
Liels jums paldies par to īstumu un patiesumu, ko jūs mums dāvājat!
Jūsu patiesums un īstums, kas staro no jums, ir iedrošinājis mani studēt un gūt prieku no tā, ko daru!
Saulainu un smaidīgu jums šo Skolotāju dienu, kā arī jauno mācību gadu!:) 
Diāna Gintere (Latviešu valodas un literatūras skolotāja). Manas skolotājas Zane Bēķe, Ginta Silkalne, Sanda Ziemele (Ikšķiles vidusskola, latviešu valodas un literatūras skolotājas).
Mīļās skolotājas,
Sirsnīgi sveicieni skolotāju dienā!
Paldies par sniegtajām zināšanām, kuras ik rītu palīdz doties uz lekcijām ar mierīgu sirdi un skaidru prātu. Anna Sīle (Sociālais pedagogs). Mana skolotāja Vita Krieviņa (Rīgas 2.ģimnāzija, vēsture).
Sveiciens brīnišķīgajā Skolotāju dienā, vislieliskākajai pasniedzējai, kura man iemācījusi domāt daudz plašāk un arī sakārtotāk. Paldies!

Rasa Krūmiņa (Sociālais pedagogs). Garkalnes vidusskolas skolotāju kolektīvam.
Paldies par Jūsu darbu, mīlestību un zināšanām, ko sniedzat mūsu bērniem.
Anete Zobena (Sociālais pedagogs). Mana skolotāja Gundega Upeniece (Smiltenes Centra vidusskola, angļu valodas  skolotāja).
Paldies Skolotāj par zināšanām ko devāt. Man ļoti tās ir noderējušas līdz šim un noderēs arī turpmāk. Daudz spēka un prieka Jums šajā mācību gadā!
Renāte Pavlovska (Sociālais pedagogs). Mana skolotāja Sandra Silva Dārzniece (Jelgavas Valsts  ģimnāzija, 9 a klases audzinātāja).
Sirsnīgi sveicu Jūs skolotāju dienā! Novēlu turpmāk radoši strādāt un dot jaunajiem audzināmajiem visu to ko devāt man!
Agnija Briede (Sākumizglītības skolotāja). Mana skolotāja Indra Krūmberga (Slokas pamatskola, bioloģijas, ķīmijas skolotāja).
Paldies! Jūs mani iedvesmojāt kļūt par skolotāju!
Papildināts: 5.10.2105.

Dalīties