30.septembrī noslēdzās pieteikšanās LU Fonda mecenātu stipendijām. Kopā 23 stipendiju nosaukumiem ir saņemti 203 pieteikumi no Latvijas Universitātes un citu augstskolu studentiem. 14 Kristapa Morberga stipendijām šogad ir pieteikušies 88 LU studenti.

LU Fonda valdes priekšsēdētājs profesors Ivars Lācis, komentējot pieteikšanās rezultātus, atzīmē pozitīvās tendences: “Studentu interese par mecenātu stipendijām ar katru gadu pieaug, un pieaug arī pretendentu kvalitāte – par to liecina arvien augstākas pretendentu vidējās svērtās atzīmes,” viņš norāda. “Tas viennozīmīgi sarežģī stipendiju komisiju darbu, jo jāizvēlas izcilākie no izcilākajiem, tomēr neapšaubāmi vairo gandarījumu par studentam piešķirtā atbalsta nozīmīgumu,” stāsta profesors Lācis.

Juridisko zinātņu stipendijām (Zvērinātu advokātu biroja „Sorainen” stipendija, Maksātnespējas administratoru asociācijas stipendija, Latvijas Zvērinātu notāru padomes stipendija un „Mūsdienu izaicinājumi tiesību piemērošanas teorijai un praksei Latvijā”) pieteicās 14 dažādu studiju līmeņu studenti. Visvairāk pieteikumu saņemts jaunizveidotajai Māra Vainovska stipendijai pētījumu veikšanai tiesību zinātnē „Mūsdienu izaicinājumi tiesību piemērošanas teorijai un praksei Latvijā” – 6 pieteikumi.

Andreja Pildegoviča stipendijai šogad pieteicās četri LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas maģistra studiju programmas "Diplomātija" studenti.

32 pieteikumi ir saņemti humanitāro zinātņu stipendijām - Prof. E. Felsberga piemiņas stipendijai un ''Ad verbum'' stipendijai. Savukārt ''Ad verbum'' tulkošanas stipendijai ir pieteikušies 5 jaunieši. Četri LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studenti ir pieteikušies mecenāta Andra Ramāna izveidotajai Speciālās izglītības skolotāju stipendijai.
Teoloģijas zinātņu stipendijām (Žaņa Lapuķa piemiņas stipendija, Modra K.Gulbja piemiņas stipendija, Arh. A. Lūša piemiņas fonda stipendija) ir saņemti kopā 13 pieteikumi.
 
Šogad pirmo reizi izsludinātajai Vaira Vīķes-Freibergas stipendijai ir pieteikušies 4 studenti. Savukārt 5 studenti pretendē uz atbalstu pētījuma veikšanai par LPSR Valsts drošības komitejas pret latviešu tautu vērstajiem totalitārajiem noziegumiem un to atklāšanu.

Novadu stipendijām šogad ir pieteikušies 26 Latvijas Universitātes pirmkursnieki, vislielāko aktivitāti uzrādīja Saldus novada jaunieši (11 pieteikumi).

Eksaktajās zinātnēs stipendijām “Valpro” un “Olainfarm” šogad ir 5 pretendenti.

Visu oktobri turpināsies stipendiju komisiju darbs, un pirmie stipendiju piešķiršanas rezultāti tiks paziņoti jau oktobra beigās.

Līdz 30.oktobrim (plkst.16:00) turpinās pieteikšanās Veismaņu ģimenes stipendijai "Veritas" LU Vēstures un filozofijas fakultātes vēstures programmas maģistrantiem. Stipendijas apmērs ir EUR 700/akad. gadā. Šogad ir paredzētas divas stipendijas. Pieteikties ir iespējams, sūtot pieteikumu uz stipendijas@fonds.lv.
   
Nodibinājums Latvijas Universitātes Fonds
darbojas kopš 2004. gada un ir respektabla filantropijas organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.
Vairāk: www.fonds.lv un
facebook.com Papildu informācija
Nataļja Kornišova, LU Fonds
natalja.kornisova@fonds.lv
+371 254 00 757  

Pa

Dalīties