Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju centrs

Latvijas Universitātē (LU) Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā no 12. līdz 13. maijam notiks starptautiska ATEE pavasara konference 2017 : “Inovācijas, tehnoloģijas un pētījumi izglītībā” (Innovations, technologies, and research in education). Konference tiek organizēta Eiropas skolotāju asociācijas (ATEE) un Erasmus + projekta “Robotikas izmantošana intervencei skolas neveiksmes un agrīnas izglītības pamešanas mazināšanai (ROBOESL)” ietvaros un dalībai tiek aicināti dažādu nozaru pedagogi, kas pārstāv pirmsskolu, skolu, augstākās izglītības iestādes, interešu izglītības iestādes, pētniecības institūtus, kā arī studenti, vecāki un citi interesenti.

Konferencē būs iespēja visiem kopā diskutēt par mūsdienīgi kvalitatīvu izglītību, inovatīvām idejām pedagoģijā, tehnoloģiju vietu un lomu izglītības procesā un pētnieciskajiem izaicinājumiem, lai izvērtētu inovāciju ietekmi uz dažādu kompetenču attīstību. Inovatīvām pedagoģiskajām metodēm, dažādām tehnoloģijām un tehnoloģiskajiem risinājumiem ir neizmērojams potenciāls, lai paplašinātu izmantojamo metožu loku izglītībā, lai sekmētu mācīšanos un lai ieviestu izmaiņas pedagoģiskajā procesā. Inovācijas ir kā palīgs pedagogiem, lai dalītos ar labo praksi, attīstītu mācīšanās platformas, veicinātu mediju pratību, mainītu sadarbības formas un realitātē nodrošinātu mācību procesu, kura centrā ir bērni, jaunieši un pieaugušie. Līdz ar to, ka konference tiek organizēta Erasmus+ projekta “Robotikas izmantošana intervencei skolas neveiksmes un agrīnas izglītības pamešanas mazināšanai” ietvaros, tad īpaša vērība tiks pievērsta robotikai, tās izmantošanai mācību procesā. Par robotikas īstenošanu mācību procesā savā pieredzē dalīsies vairāku skolu pedagogi no Grieķijas, Itālijas un Latvijas. Konference būs lieliska vieta, lai veidotu sadarbības projektus ar citām izglītības iestādēm un pētniecības institūtiem, jo pagājušajā konferencē bija ieradušies dalībnieki no 18 valstīm (ASV, Brazīlija, Austrālija, Indija, Zviedrija, Spānija, Čehija, Šveice, Īrija u.c.) Konferences apakštēmas:
  1. Robotikas izmantošanas iespējas izglītības procesā;
  2. Tehnoloģijās bagātināta mācīšanās (Technology enhanced learning);
  3. Sociālie mediji mācīšanās procesā;
  4. Inovatīvie risinājumi izglītībā;
  5. Pirmsskolas, skolas un augstskolas pedagoģiskais process;
  6.  Aktuālie izaicinājumi skolotāju izglītībā;
  7. Pētniecība izglītībā;
  8. Iekļaujoša izglītība;
  9. Mācīšanās 21.gadsimtā.
Prezentētie pētījumi tiks publicēti ATEE pavasara konferences ziņojuma krājumā.
Iepriekšējās konferences izdoto ziņojuma krājumu var apskatīt ŠEIT:

Labākie konferences raksti tiks publicēti izdevniecības IGI Global žurnāla “International Journal of Knowledge Society Research” konferences speciālizdevumā.

Reģistrēšanās konferencei

  • līdz 30. martam - raksta kopsavilkuma nosūtīšana uz e-pastu:  <link>linda.daniela.lu@gmail.com ;
  • līdz 10. aprīlim saņemsiet lēmumu par apstiprinājumu dalībai konferencē uz e-pastu;
  • līdz 15. aprīlim - agrā reģistrēšanās konferencei (skatīt konferences<link http: www.eduinf.lu.lv pn _blank external-link-new-window> izmaksas;
  • pēc 15.aprīļa - vēlā reģistrēšanās konferencei (skatīt konferences<link http: www.eduinf.lu.lv pn _blank external-link-new-window> izmaksas).
Plašāka informācija par konferenci pieejama ATEE konferences mājas lapā.

Dalīties