Iesaistoties Latvijas attīstības sadarbības politikā, Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte (PPMF) dalās pieredzē un sniedz atbalstu valsts valodas apguves un daudzvalodu izglītības ieviešanai Ukrainā, Gruzijā un Centrālās Āzijas valstīs.

Decembrī, atsaucoties  Kirgizstānas Izglītības un zinātnes ministrijas ielūgumam, LU PPMF Skolotāju izglītības nodaļas studiju metodiķe Ligita Grigule  Biškekā vadīja seminārus un konsultēja vietējos ekspertus un tālākizglītotājus otrās valodas mācību metodikas un skolēnu sasniegumu vērtēšanas jautājumos. Vizīti organizēja Sociālās integrācijas politikas centrs ANO Bērnu fonda UNICEF Kirgizstānas Nacionālās komitejas finansētā Daudzvalodu izglītības projekta ietvaros. Skolotāji un vietējie eksperti īpašu uzmanību veltīja Latvijā izdotajām mācību grāmatām un pārbaudes darbu krājumiem, Valsts izglītības un satura centra mājas lapā pieejamajiem pārbaudes darbu paraugiem, īpaši centralizēto eksāmenu svešvalodās mutvārdu daļu paraugiem, Latviešu valodas aģentūras izdevumiem, kā arī Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM)  Izglītības sistēmas attīstības projekta (ISAP) Atbalsta materiālam skolotājiem.
Kirgizstānas Izglītības un zinātnes ministrija, augstskolas un nevalstiskās organizācijas ir ieinteresētas ilglaicīgā sadarbībā ar Latviju, izzinot mūsu pieredzi valsts valodas, mazākumtautību izglītības un skolotāju profesionālās pilnveides jomās.  
Attīstības sadarbība ir palīdzības sniegšana trūcīgām un mazāk attīstītām valstīm, veicinot šo valstu un to sabiedrību ilgtermiņa sociālo un ekonomisko attīstību, samazinot nabadzību un nodrošinot mieru un drošību pasaulē. Attīstības sadarbības politika ir daļa no Latvijas ārlietu un drošības politikas. Latvijas valsts un nevalstiskās institūcijas u.c. īsteno attīstības sadarbību saskaņā ar Tūkstošgades attīstības mērķiem, lai veicinātu mieru un labklājību visā pasaulē.
Latvijas prioritārās valstis attīstības sadarbībā 2015. gadam ir ES Austrumu partnerības valstis - Gruzija, Moldova un Ukraina. Vienlaikus arī Centrālāzijas reģions saglabājas kā prioritāte Latvijas attīstības sadarbības politikā.
Latvijas divpusējā attīstības sadarbība galvenokārt tiek īstenota kā tehniskā palīdzība un ir fokusēta uz labu pārvaldību, likuma varas stiprināšanu, ekonomisko un reģionālo attīstību, izglītību, pilsoniskās sabiedrības attīstību un sociālo aizsardzību.

Dalīties