Kultūras pedagogu biedrība aicina 17. februārī, plkst. 10.0 ikvienu interesentu apmeklēt lekciju ciklu "Kultūras studijas", kurā ar lekcijām piedalīsies Latvijas Universitātes (LU) docētāji - docents Andrejs Mūrnieks un profesors Leons Taivāns. Lekcijas notiks LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē, Jūrmalas gatvē 76, V-302.telpā.

Sestdien, 17. februārī būs iespēja noklausīties divu Latvijas Universitātes docētāju lekcijas:
  • plkst. 10.00 - LU docenta Dr. sc. admin.  Andreja Mūrnieka lekcija "Kā orientēties reliģiju piedāvājumos? Reliģiju salīdzināšanas un analīzes metodes", kurā paredzēts apskatīt lielo pasaules reliģiju galvenās idejas un atšķirības, izmantojot vienotu pieeju. Lekcijai praktiska ievirze, jo tās gaitā tiks piedāvāts arī metodisks rīks - reliģiju analīzei un salīdzināšanai - kulturoloģijas vai kultūras studiju mācību priekšmetos vidusskolās

    Lekcijas anotācija:
    Lai izprastu civilizāciju un to pamatē esošo reliģiju atšķirības, izvērtētu dažādos mūsdienu reliģiju piedāvājumus un veicinātu dialogu starp reliģiju pārstāvjiem, būtu ieteicams noskaidrot reliģijas uzbūvi.  Ko piedāvā reliģijas?  Kādus analīzes principus pielietot reliģiju iepazīšanā kulturoloģijas (kultūras studiju) mācību priekšmetā?  Uz šiem jautājumiem tiks piedāvātas dažas atbildes. Viens no veidiem kā izprast reliģijas ir - apzināties tās problēmas, ko katra reliģija piedāvā risināt. Reliģijas var salīdzināt arī, noskaidrojot priekšstatus, kādi katrā no tām ir par cilvēku, pasauli un transcendento (dievišķo).

  • plkst. 12.30 - LU profesora Dr. habil. theol. Leona Taivāna lekcija "Islāms un Eiropa", kurā tiks apskatītas arī pēdējā laika norises un tendences islāma pasaulē.

    Lekcijas anotācija:
    "Arnolds Toinbijs rakstīja, ka lielās pasaules reliģijas ir tās, kas ir izauklējušas dažādās pasaules civilizācijas. Tādējādi islāma civilizācijai ir jābūt zināmām atšķirībām no kristīgās civilizācijas, ja salīdzinām vienu ar otru. Mūsdienu lielākais izaicinājums ir  migrācija no Tuvajiem Austrumiem uz Eiropu. Šim procesam ir prognozējams spēcīgs turpinājums gaidāmajās desmitgadēs. Ko daudzu miljonu musulmaņu ieceļošana Eiropā nozīmēs Eiropas iedzīvotājiem - ir viens no būtiskiem jautājumiem, kuru uzdod politologi, vēsturnieki, kulturologi un vienkārši - ikvienas Eiropas valsts iedzīvotāji. Kopīgiem spēkiem mēģināsim atrast atbildes uz šiem jautājumiem."
Kultūras pedagogu biedrības biedriem dalība lektorijā ir BEZMAKSAS.
Pārējiem interesentiem dalības maksa – 5 EUR, maksājumu vēlams veikt ar internetbankas starpniecību. Lai pieteiktos dalībai, kā arī jautājumu gadījumā, esiet laipni aicināti sazināties ar Kultūras pedagogu biedrību, izmantojot zemāk norādītos kontaktus:
E-pasts: kulturaspedagogi@gmail.com
Tālr. 25915978 Mājaslapa: www.kulturaspedagogi.lv Kultūras pedagogu biedrības rekvizīti: Biedrība "Kultūras pedagogu biedrība"
Reģistrācijas nr. 40008260692
Norēķinu konts – AS Swedbank
LV20HABA0551043153502 

Dalīties