Eiropas Komisijas programmas Horizon/Apvārsnis 2020 projekta izstrādei veltīts starptautisks seminārs Latvijas Universitātes Bibliotēkā 2016.gada 24.novembrī

Ar Latvijas Universitātes (LU) akadēmiskās attīstības projekta atbalstu 24. novembrī Latvijas Universitātes Bibliotēkā (Kalpaka bulvāris 4) norisinājās Eiropas Komisijas programmas Horizon/Apvārsnis 2020 projekta izstrādei veltīts starptautisks seminārs. Seminārā piedalījās LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes mācībspēki un doktoranti, kā arī starptautiskie partneri no ārvalstu augstskolām.

Projekta koncepcijas izveidi vadīja profesore Iveta Ķestere (LU) un viena no vadošajām sociālo zinātņu vēsturniecēm Eiropā profesore Karīna Prīma (Karin Priem, Luksemburgas universitāte). No ārvalstīm seminārā piedalījās arī pedagoģijas vēsturnieks, pētnieks Frederiks Hermans (Frederik Hermann, Luksemburgas universitāte), padomju propagandas pētniece asociētā profesore Lilita Zaļkalns (Stokholmas Universitāte) un socioloģe Genģevera Pataki (Gyongyver Pataki, Debrecenes universitāte).   Horizon/Apvārsnis 2020 programma aicina pētīt, saprast un izskaidrot Eiropas “trauksmainās pagātnes” (holokausts, komunistiskā un nacistiskā režīma vardarbība, bēgļu kustība Eiropas valstīs, u.c.) notikumus un procesus. Pagātnes izpēte nav iedomājama bez institūcijām, kas glabā materiālās un nemateriālās kultūras liecības, tādēļ projekta ietvaros paredzēts sadarboties ar muzejiem, bibliotākām un arhīviem Latvijā un ārzemēs. Bez minētajiem pētniekiem, kas piedalījās seminārā Rīgā, projekta sadarbības partneri ir zinātnieki Beļģijā, Itālijā, Spānijā, Lielbritānijā un Somijā. Diskusijas un apspriede bija produktīvas, jo to laikā izdevās izstrādāt projekta koncepciju, darba grupu ievirzi, kā arī ieskicēt pētījuma rezultātus.

Dalīties