14.decembrī 19 Liepas pamatskolas skolotāji saņēma apliecības par Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) Pieaugušo pedagoģiskās izglītības centra (PPIC) par pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu - kursu „Atbalsts pozitīvai uzvedībai” un „Sociāli emocionālā audzināšana” apguvi.

No augusta līdz decembrim Latvijas Universitātes docētāji - asociētā profesore Dita Nīmante, asociētā profesore Linda Daniela un docente Baiba Martinsone ievadīja Liepas pamatskolas skolotājus programmas „Atbalsts pozitīvai uzvedībai” un programmas  „Sociāli emocionālā audzināšana” darbībā. Skolotāji gan apguva zināšanas, gan vienlaikus praksē ieviesa praktiskas pārmaiņas, precizējot skolas noteikumus, mācot skolēniem pozitīvos noteikumus, ieviešot apbalvojumus un loģisko seku sistēmu. Skolā ir izveidota „Atbalsts pozitīvai uzvedībai” (APU) komanda, kas metodiski palīdz skolotājiem ikdienas darbā, kā arī iesaistās īspaši nopietnu uzvedības problēmu risināšanā. Kursu noslēgumā Liepas pamatskolas skolotāji reflektēja, kāds ir katra personiskais ieguvums. Lielākā daļa pedagogu apliecināja, ka jau tagad, uzsākot programmas ieviešanu skolā, ir jūtams progress, mainījusies skolēnu attieksme un uzvedība, ir vieglāk īstenot mācību procesu. Kā minēja skolas bibliotekāre, tagad skolēni, atskanot zvanam, vairs bibliotekā neaizkavējas, bet veikli dodas uz savām klasēm. Skolotāji izteica pateicību lektorēm par konkrētajiem paņēmieniem, kas apgūti kursos. Kā apgalvoja viena no skolotājām: „No sākuma mēs neticējām, taču tomēr izmēģinājām, un tagad redzam, ka tas patiešām strādā”.  
  Pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu noslēgumā skolas APU komanda, klātesot APU ekspertiem - asoc. prof. Ditai Nīmantei un doc. Baibai Martinsonei, tikās ar skolas APU komandu, novada Bāriņtiesas un Sociālā dienesta pārstāvjiem. APU komandas dalībnieki iepazīstināja ciemiņus ar skolā ieviesto programmu „Atbalsts pozitīvai uzvedībai” un izstrādāto darbības kārtību skolēnu pozitīvas uzvedības veicināšanai, kā arī apstiprināto rīcību gadījumos, kad skolā skolēni atkārtoti pārkāpj noteikumus. Sanāksmē aizsākās sarunas par iespēju novadā veidot  Starpinstitucionālo sadarbības vienību šādu jautājumu risināšanai.
  Savukārt klases audzinātāji apguva zināšanas un prasmes, kā strādāt ar programmu „Sociāli emocionālā audzināšana”. Katrs klases audzinātājs pēc jaunās programmas novadīja vairākas klases audzinātāja stundas un pēc tam reflektēja par iegūto pieredzi. 
Liepas pamatskolā skolēniem dienasgrāmatās par atzinību pozitīvai uzvedībai iespiež zīmodziņu ar uzrakstu „Tā turpināt!” Tieši uz to mēs ceram - ka Liepas skola turpinās tik labi iesākto darbu arī nākošajā gadā! 
Lai izdodas!

Dalīties