LU Pedagoģijas vēstures muzeja mēneša priekšmets (marts, 2017) - Mārtiņš Luters "Mazais katķisms". ASV: Sējējs, 1961, 31 lpp.

Mārtiņa Lutera grāmatiņa"Mazais katķisms" jeb "Mazais katehisms" ir viens no Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas vēstures muzeja izstādes „Reformācija un tautas izglītība” eksponātiem. Mēneša priekšmeta izvēli noteica tas, ka š.g. 17. martā LU un Vācu Evaņģēliski Luteriskā Baznīca Latvijā organizē starptautisku konferenci „Reformācija mūsdienu pasaulē”, kurā Pedagoģijas vēstures muzejs tiek pārstāvēts darba grupā „Reformācija izglītībai un audzināšanai”.

Grāmatiņas saturs: pieci „mācības gabali”; rīta un vakara lūgšanas; Bībeles vārdi; dievkalpojumu kārtība; baznīcas gads. Katķisms jeb katehisms (latīņu: catechismus; no grieķu: κατήχησις — 'mutiska apmācība') ir īss kristīgās ticības mācības izklāsts, pārsvarā jautājumu un atbilžu formā. Pamatā katehisma uzdevums ir būt īsai un saprotamai mācību grāmatai, kas iepazīstina ar galvenajiem uzskatiem, kas pieņemti to pārstāvošajā konfesijā. Aicinām līdz 31. martam apmeklēt izstādi „Reformācija un tautas izglītība LU Pedagoģijas vēstures muzejā pie LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (Jūrmalas gatve 76). Muzeja apmeklējumam iepriekš pieteikties pie muzeja vadītājas Aīdas Krūzes, tālr. 29372140. Visi interesenti tiek laipni gaidīti arī LU Zinātnes un tehnikas vēstures muzeja apvienības pārējos septiņos muzejos!

Dalīties