Fakultātes vecajā korpusā, 3. stāvā pie V-313. telpas aprīlī un maijā apskatāma studentu studiju darbu izstāde "Ieskats darbnīcā: Vecrīgas portāli". Izstādes ekspozīcijā iekļauti Vizuālās mākslas skolotāja programmas studentu darbi (1997. – 2005. mācību gads) studiju kursā “Trīs dimensiju kompozīcija /maketēšana un modelēšana”.

Izstāde kuratore un studiju kursa docētāja Ausma Auziņa norāda, ka studiju uzdevuma iecere sniedzas tālāk par skaista maketa izveidi.  Tā mērķis ir plašāks: izmantojot pilsētvides objektus - Vecrīgas vēsturiskos portālus, apgūt trīs dimensiju tektonikas (telpiskās kompozīcijas) specifiku. Tas ir, gūt izpratni par pilsētvidi kā telpu, sajust telpiskumu un tā mērogu, pievērst uzmanību konstruktīvo un dekoratīvo formu attiecībām, to plastikai un izpausmēm materiālā. Praktiskais darbs: portāla uzmērīšana dabā, pārcelšana mērogā, rasēšana, maketēšanas materiālu iepazīšana un izjūta, ir līdzeklis ne tikai praktisko iemaņu apguvei, bet arī prāta rosināšanai, un jauniegūtu atziņu rezultāts. 
Uzdevuma vērtība ir ne tikai profesionālu prasmju un iemaņu apguve, tam ir arī  virsvērtība - jauns skatījums un attieksme pret ierasto, un izrādās, “neredzēto”, “nezināmo” Rīgas kultūrvidi !

Fotogalerija: Studentu studiju darbu izstāde "Ieskats darbnīcā: Vecrīgas portāli"

Darbu autori: Iveta Špele, Ilze Krastiņa, Egils Konošonoks, Ieva Baltgaile, Jānis Sausnītis, Aija Strode,  Oļesja Soboļeva, Dace Bondare, Kristīne Priede, Karīna Krūkle, Līga Fomina, Velga Jākabsone, Zane Zilberte, Elīna  Binde, Kristīne Kalēja, Irēna Viļumsone, Alla Jakšta, Linda Šteinberga un citi nezināmie - darbi bez parakstiem.

Dalīties