Šī gada 24.novembrī Latvijas Universitātes (LU) mācībspēki - prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā prof. Ina Druviete un Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pasniedzēja Ligita Grigule piedalījās Ukrainas Izglītības un zinātnes ministrijas un Rumānijas organizācijas PATRIR projekta “Daudzvalodu izglītība Ukrainā” noslēguma konferencē.

Prof. Ina Druviete konferencē uzstājās ar prezentāciju “Daudzvalodu izglītība Latvijā: teorētiskie pamati, rezultāti, perspektīvas”, Ligita Grigule dalījās iespaidos par vēroto Aizkarpatu, Odesas un Čerņivcu apgabalu izglītības iestādēs, kur uzsākta multilingvālās izglītības ieviešana. Ukrainas Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti, izglītības pētnieki un augstskolu rektori pauda interesi par turpmāku sadarbību ar LU.
Mūsu fakultātei sadarbība ar Rumānijas Miera uzturēšanas mācību un pētniecības institūtu PATRIR notiek kopš 2011.gada. Ir organizētas Ukrainas Krimas Autonomās Republikas izglītības vadītāju un skolotāju studiju vizītes Latvijā, fakultātes mācībspēki prof. I.Maslo, prof. M.Gavriļina, prof. A.Grīnfelds un asoc.prof. I.Odiņa dalījušies Latvijas pieredzē mazākumtautību izglītībā. Ligita Grigule vadījusi mācību seminārus Krimas AR un Ukrainas izglītības darbiniekiem.
Sadarbība ar Ukrainu - vienu no Latvijas prioritārām valstīm attīstības sadarbībā, īpaši aktīva un nozīmīga bijusi 2015.gadā, kas ir pasludināts par Eiropas gadu attīstībai.  

Dalīties