Kanisterapija

Gaismas internātpamatskola 4.oktobrī aicina piedalīties seminārā „Kanisterapija – starpdisciplināra metode dzīves kvalitātes normalizēšanai”.

Darba kārtība

10.30 – 11.00 Dalībnieku reģistrācija
11.00 – 11.10 Semināra atklāšana
11.10 – 12.30 Kanisterapijas rašanās vēsture – ASV, Eiropas valstīs un Krievijā. Šīs metodes attīstība un efektivitātes izpēte, iesaiste psiholoģiskā balsta veidošanā un medicīnisko procesu ietekmē. Prasības kanisterapijas apmācībā iesaistītajiem suņiem un to pavadoņiem – kanisterapijas īstenotājiem. Kanisterapija un pierādošā medicīna. Šīs metodes pielietojums
speciālajā pedagoģijā.
12.30 – 12.50 Kafijas pauze
12.50 – 14.20 Kanisterapijas darbības mehānismi, izpētītie sasniedzamie rezultāti.
Veikto pētījumu analīze – kā kanisterapija ietekmē pacientu neirohormonālajā, uzvedības un fizioloģiskajā līmenī. Kanisterapijā pielietojamo metožu apskats. Kanisterapijas attīstības tendences Eiropā un Krievijā.
14.20 – 14.30 Kafijas pauze
14.30 – 15.30 Semināra praktiskā daļa – demonstrējumi.
15.30 -⁠16.00 Apliecību izsniegšana

Semināru vada Dienesta un sporta suņkopības mācību centra „INTER SPORT CANIS” speciāliste Vladislava Akimova.

Semināra vieslektore – Marija Maļceva
, Krievija – psihologs, veterināro zinātņu doktors,
ergoterapeite, Neiroķīmijas zinātniski pētnieciskā centra stresa stāvokļu laboratorijas vadītāja vietniece, kanisterapijas atbalsta un attīstības asociācijas direktore, Pavlova v.n. St-⁠Pēterburgas Valsts Medicīnas Universitātes Psiholoģijas un pedagoģijas katedras docente

Semināra norises vieta: Gaismas internātpamatskola, Kaudzīšu ielā 31, Rumbula, Stopiņu
novads

Pieteikšanās līdz 30.septembrim - uz e-pastu: 31vladislava@inbox.lv
Tālrunis - 29883662, 67703825
Lūgums, piesakoties norādīt izglītības iestādi un personas kodu semināra apliecību sagatavošanai. "Kanisterapija ir viena no animalterapijas jeb zooterapijas nozarēm, kur terapeita pienākumus veic speciāli piemeklēts, apmācīts un sertificēts suns. Kanisterapija nozīmē dziedināšanu saskarsmē ar speciāli piemeklētiem un apmācītiem suņiem – viņiem ir jābūt mierīgiem, līdzsvarotiem, ar labu raksturu un augstu intelektu, paklausīgiem. "Vingrināties neviens negrib - izstiept roku, kustināt pirkstus. Bet nodarboties ar suni - pabarot, izķemmēt, noglāstīt, parotaļāties kopā - tas ir pavisam kas cits, bērns to vēlas, un efekts ir lielāks. Kanisterapija palīdz psiholoģisku, fizisku, emocionālu un saskarsmes problēmu gadījumā. Palīdz veidot pašapziņu un iniciatīvu - pielietojums ir plašs," stāstīja Dienesta un sporta suņkopības centra speciāliste Vladislava Akimova. Uz tikšanos Gaismas internātpamatskolā!

Dalīties