17 Latvijas divpadsmito klašu skolnieki šonedēļ ir uzzinājuši, ka, uzsākot studijas Latvijas Universitātē, saņems LU Fonda stipendiju. Konkursā uz “Ceļamaize” un M.M.V.Petkevičs stipendiju 2 200 eiro apmērā piedalījās 64 abiturienti.

“Studiju iespējas jauniešiem vēl nekad nav bijušas tik plašas, kā šobrīd, un kārdinājums meklēt laimi un zināšanas svešzemēs ir ļoti liels. Mecenātu atbalsts studiju uzsākšanai ir pietiekoši nozīmīgs iemesls, lai paliktu,” uzsver LU Fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece.  Ar stipendiju „Ceļamaize” LU Fonda mecenāti jau desmito gadu atbalsta talantīgus un aktīvus LU pirmā kursa pamatstudiju programmu studentus. 2016./2017. akad. gadā LU Fonds izmaksās stipendijas, pateicoties uzņēmuma “Arčers” un mecenātes Ainas Galējas – Dravnieces sniegtajam atbalstam. “Labus pamatus ir svarīgi ielikt ne tikai ēkās, bet arī jebkuras ieceres īstenošanas sākumposmā. Tāpēc jau astoto gadu palīdzam radīt atspēriena punktu studēt gribētājiem, kuriem ir vēlme iegūtās zināšanas izmantot mūsu valsts attīstībai. Palīdzība šādiem jauniešiem ir vislabākā investīcija Latvijas nākotnei!” saka stipendijas mecenāta SIA “Arčers” valdes loceklis Mārtiņš Lāma.

 

Stipendijas "Ceļamaize" laureāti

Haralds Baunis (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija)
Undīne Svelpe (Daugavpils Valsts ģimnāzija)
Edgars Cebaks (Ventspils Valsts 1.ģimnāzija)
Artūrs Šilaks (Rīgas 95. vidusskola)
Krista Melisa Altāne (Liepājas Valsts 1. ģimnāzija) 2002. gadā, pateicoties mecenātes Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs LU novēlētajam īpašumam, LU Fonds izveidoja M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju, ar ko atbalsta topošus LU pirmkursniekus ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu studijām, kuri ir talantīgi mācībās un aktīvi sabiedriskajā dzīvē.

M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijas laureāti

 

Diāna Vidronoka (Rīgas Zolitūdes ģimnāzija)
Ariadna Kramkovska (Rīgas Klasiskā ģimnāzija)
Anete Baltiņa (Liepājas Valsts 1. ģimnāzija)
Liene Griķīte (Ogres 1.vidusskola)
Paula Baltace (Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskola)
Marija Stefānija Skudra (Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskola)
Dina Bloha (Rīgas 74.vidusskola)
Laura Bobule (Rudzātu vidusskola)
Katrīna Štikāne (Maltas vidusskola)
Signe Viška (Varakļānu vidusskola)
Viktorija Leimane (Tukuma 2. vidusskola)
Ēriks Teteris (Zvejniekciema vidusskola)

VIDEO: Ko saka skolēns, kad uzzina, ka ir saņēmis stipendiju studijām LU?

 

Dalīties