Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) pētnieki - Pedagoģijas nodaļas asociētā profesore Linda Daniela un pedagoģijas doktorants Raimonds Strods sadarbībā ar partneriem no Itālijas un Grieķijas ir iesaistījušies Erasmus+ projektā RoboESL “Robotikas izmantošana intervencei skolas neveiksmes un agrīnas izglītības pamešanas mazināšanai” (Robotics-based learning interventions for preventing school failure and Early School Leaving).

2. un 3.decembrī Dženovā (Itālija) notika projekta dalībnieku pirmā tikšanās. Erasmus+ projekta RoboESL “Robotikas izmantošana intervencei  skolas neveiksmes un agrīnas izglītības pamešanas mazināšanai”  mērķis - izstrādāt robotikas nodarbības skolēniem, lai:
  • veicinātu viņu interesi par mācībām,
  • sekmētu motivācijas attīstību,
  • veicinātu radošumu,
  • sekmētu problēmrisināšanas prasmju attīstību un
  • mazinātu risku skolas pamešanai.
Tiks izstrādātas arī nodarbības skolotājiem, lai sagatavotu darbam ar robotikas uzdevumu izmantošanu. Projekta rezultāti tiks prezentēti konferencēs, kas tiks organizētas katrā no dalībvalstīm. Latvijas Universitātes pārstāvji šajā projektā būs atbildīgi par to, lai izstrādātās programmas un izmantotās metodes būtu pedagoģiski pamatotas, kā arī veiktu projekta aktivitāšu izvērtēšanu atbilstoši izvirzītajiem mērķiem. Projekta rezultātā izstrādātie materiāli būs pieejami visiem interesentiem. Projekts norises laiks: 01.10.2015. -30.09.2017. Projekts: Nr. 2015-1-IT02-KA201-015141

Dalīties