LU PPMF topošās angļu valodas skolotājas - 1.kursa studentes organizē ziedojumu vākšanu zemessargiem “Tautu meitu goda sardze”

Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē Patriotisma nedēļa novembrī tiek īpaši svinēta. Profesionālā bakalaura studiju programmas "Skolotājs" 1.kursa studenti par godu Lāčplēša dienai un Latvijas 99. gadadienai organizē vairākus pasākumus.

Apakšprogrammas "Latviešu valodas un literatūras skolotājs" neklātienes (NLK) studentes Liene Bedre, Sintija Ferdanska, Ilona Sladze 11. novembrī studiju kursa ietvaros deklamēja Sintijas Ferdanskas pašsacerētu dzejoli “Lāčplēša dienas sveiciens” . Kulturoloģijas skolotāji (PLK) ieplānojuši laikā no 13.-20.novembrim aktivitāti “Stāsti par Lāčplēša dienu” fakultātes "Baseinā", kur būs iespēja iepazīties ar teikām un stāstiem par Lāčplēsi un Lāčplēša dienu. Savukārt, Angļu valodas skolotājas (PLK) 14.novembrī organizēja ziedojumu vākšanu zemessargiem “Tautu meitu goda sardze” un Angļu valodas skolotāji Marta Vizbule, Jolanta Voina, Edijs Ķeirāns, Svetlana Nerlo (NLK) sagatavoja informatīvo plakātu “Latvija”. Tuvojoties Valsts svētkiem, Pirmsskolas skolotājas (NLK) sagatavoja video apsveikumu Latvijas iedzīvotājiem “Mēs mīlam Tevi, Latvija!”  Speciālās izglītības skolotājas un skolotājas logopēdes Viktorija Krīgerte, Elizabete Dreimane, Madara Ose, Maija Bksa, Maija Antipina, Sandra Rācene, Ieva Jaunākā, Sanita Matrosova, Inga Junolainena-Cālmane (NLK), iesaistot arī savus bērnus, izveidoja video sveicienu “Nekur nav tik labi kā mājās”. 

15.novembrī studiju kursa “Ievads studijās un skolotāja ētika” nodarbības laikā plkst.10.30  tiek plānota Mājturības un mājsaimniecības, kā arī Vizuālās mākslas skolotāju veidota prezentācija par valsts svētkiem un patriotismu, kā arī demonstrētas filmas. Savukārt, plkst.15.30 plānota Sākumizglītības skolotājas (PLK) “Svecīšu iedegšana par godu Latvijas Valsts svētku nedēļai” pie fakultātes galvenās ieejas. 16.novembrī plkst.12.00-12.30 “Baseinā” Latviešu valodas un literatūras skolotājas  Paula Sirmā, Kristīne Cielava, Helēna Miltiņa, Līga Bruča, Tīna Dukāte, Paula Sirmā, Santa Lempa aicina piedalīties Dzejas performancē ar aktiermeistarības elementiem.
Bet plkst.12.30 profesionālā bakalaura studiju programmas “Sociālais pedagogs” 1. kursa studentes (PLK) par godu Latvijas dzimšanas dienai aicina uz simbolisku gaismas un labo domu padošanu “Baseinā” (iespējama arī došanās ārā, atkarībā no laika apstākļiem. Jau no 13. novembrī studentes aicina atstāt savu ierakstu novēlējumu grāmatā “Latvija, es Tevi mīlu!” (atradīsies garderobē), Informātikas un programmēšanas skolotāji (PLK) aicina katru fakultātes studentu uzrakstīt un "iekarināt" labās domas Latvijas nākotnei."Labās domas Latvijai" gaitenī uz bibliotēku pie sienas, uz galda tiks novietota instalācija-dekors, kam blakus būs sagatavotas lentas, kartītes un rakstāmpiederumi, lai studenti varētu pievienot savus novēlējumus, "labās domas" Latvijai. Pirmsskolas skolotājas (PLK) veidos video sveicienu, savukārt, Vizuālās mākslas skolotāji datorgrafikas apsveikumu Valsts svētkiem par godu. Vācu valodas skolotājas (PLK) veidos foto sienu par godu Latvijas dzimšanas dienai. Sporta skolotājas Liene Cevoliņa, Dace Briņķe, Sandra  Cīrule, Iveta Šķirus (NLK) līdz 21.decembrim organizē Ziedojuma akciju "Palīdzēsim nākamajiem patriotiem!" (fakultātes garderobes telpās), kas ir daļa no ikgadējas akcijas “Sirds siltuma darbnīca”, rūpējoties par priekšlaicīgi dzimušajiem bērniņiem  tiek plānota runa un sveikšana Valsts svētkos 17.novembrī plkst. 12.00 mākslas galerijā "Baseins". Aicinām būt aktīviem un piedalīties! Valsti veidojam mēs! 

Dalīties