LU “Aristoteļa 2017” svētku pirmkursnieku runas konkursa laureāte – Viktorija Krīgerte (LU PPMF). Foto: LU Komunikācijas un inovāciju departaments

Kā ierasts, Latvijas Universitātē (LU) jaunais 2017./2018. akadēmiskais gads iesākās ar Aristoteļa svētkiem, kuros satikās visi, kam sirdī ir studenta gars, taču visīpašāk tos izbaudīja tieši vairāki tūkstoši LU pirmkursnieku. Šogad pirmoreiz LU fonds piešķīra vienu vienreizēju stipendiju “Aristoteļa 2017” svētku pirmkursnieku runas konkursa laureātei – LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) studentei Viktorijai Krīgertei.

Šogad Latvijas Universitātes studentu saimei pievienojās Viktorija Krīgerte, kura savu vien pirmkursniekam raksturīgo enerģiju, iedvesmu un nepacietību spēja ietērpt skaistos vārdos sev un saviem studiju biedriem, piedaloties “Aristoteļa 2017” svētku pirmkursnieku runas konkursā. Esam priecīgi paziņot, ka jauniete kļuva par konkursa laureāti un Doma laukumā uzrunāja visus klātesošos. Ar LU fonda starpniecību V.Krīgere saņēma vienu vienreizēju stipendiju 200 EUR apmērā no LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendiju kopas. K.Morberga stipendijas tiek piešķirtas kopš 2001./2002. akadēmiskā gada un pa šiem gadiem tās ir saņēmuši vairāk kā 600 izcilu un talantīgu studentu. Jaunā studente uzsāka savu pirmo studiju semestri LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) profesionālā bakalaura studiju programmā "Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs logopēds". Savā uzrunā Viktorija iedrošināja ar nākamā lielā dzīves posma sākumu - studiju uzsākšanu: “Jūs visi šeit šodien klātesošie esat izvēlējušies iegūt augstāko izglītību, un tā ir gudra izvēle ne tikai priekš sevis, bet arī priekš Latvijas Universitātes. Katrs, kurš šeit ir iestājies studēt, ir īpašs, jo bez spilgtām personībām nav iedomājams pilnvērtīgs mācību process. Izvēlēties turpināt mācīties augstskolā ir nopietns un atbildīgs solis, taču ja jūs vēlaties mainīt pasauli, jūs esat izvēlējies īsto universitāti!” Tāpat uzrunas laikā studente novēlēja, lai katram studiju laiks LU būtu piedzīvojumiem, panākumiem, emocijām un uzvarām piepildīts: “Mēdz teikt – “Jo cilvēks izglītotāks, jo noderīgāks savai Tēvzemei”, tādēļ ieguldiet visu savu mērķtiecību un spēku zināšanu iegūšanā, sasniedziet virsotnes un kļūstiet par savu dārgo vecāku, tuvinieku, ceļabiedru un valsts lepnumu, jo izglītība ir vienīgais dievišķais un nemirstīgais mūsos.” 
Nodibinājums Latvijas Universitātes fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla filantropijas organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties