LU PPMF studenti-mentori Kristaps Krūmiņš (no kreisās) un Ļevs Rusilo un ar 1.kursa studentiem Latvijas Nacionālajā teātrī

25.oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas (PPMF) studenti kopā ar mentoriem piedalījās jaunās Latvijas Nacionālā teātra izrādes “Pērs Gints” ģenerālmēģinājumā un tikās ar izrādes režisoru Viesturu Kairišu un viņa radošo komandu.

Izrādi apmeklēja profesionālā bakalaura studiju programmas “Skolotājs” apakšprogrammas “Latviešu valodas un literatūras skolotājs” 1.kursa studenti, kā arī “Kulturoloģijas skolotājs” 1., 2. un 4. kursa studenti. Pēc izrādes noskatīšanās studenti piedalījās arī diskusijā ar režisoru V. Kairišu, kurā izteica pateicību par izrādes domāt rosinošu spēku, H.Ibsena teksta interesantu interpretāciju un dzīvīgumu. Kā izteicās viena no LU PPMF studentēm: “Nacionālā teātra izrāde “Pērs Gints” ir dinamiska, domāt līdzi rosinoša un reizēm ļoti mulsinoša. Vārdi, kas raksturotu iestudējumu - sevis meklējumi, pacietība, gaidīšana un atgriešanās.” Nacionālais teātris LU PPMF studentiem ir īpaši iemīļots. Pirmkārt, pateicoties iespējai apmeklēt ģenerālmēģinājumus uz jaunākām izrādēm. Otrkārt,  studentiem radot iespēju piedalīties diskusijā pēc izrādes kopā ar iestudējuma veidotājiem. Šī akcija – ģenerālmēģinājumi studentiem jeb “studentu izrādes” jau divus gadus iedvesmo sadarboties LU PPMF studentu mentorus – Ļevu Rusilo un Kristapu Krūmiņu, lai fakultātes studenti varētu pilnveidot sevi kā personības, jo teātrim ir vairākas funkcijas: estētiskā, komunikatīvā, socializēšanās, izglītojošā, audzinošā un citas.  Esot par studentiem-mentoriem, jāapzinās, ka jaunajiem studentiem jāiekļaujas ne tikai studiju vidē, bet arī studiju biedru - jauno draugu sociālajā vidē, un teātra apmeklējums ir viens no labiem integrēšanās un saliedēšanās veidiem, kur studenti var justies kā vienota saime. LU PPMF studenti izsaka atzinību un pateicību Latvijas Nacionālā teātra vadībai par iespēju apmeklēt teātri un būt kopā! Ceram arī uz turpmāko sadarbību! Paldies!

Henriks Ibsens/ Edvards Grīgs "Pērs Gints" Viestura Kairiša režijā un Reiņa un Kristas Dzudzilo mākslinieciskajā redzējumā: 

Dalīties