Sestdien, 28.maijā, Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) studenti - topošie kulturoloģijas skolotāji, kultūras pētnieki, skolēni un citi interesenti dosies mācību ekskursijā uz Liepāju, lai studiju kursos "Latvijas mākslas vēsture" un "Latvijas kultūras vēsture" apgūto iedzīvinātu spilgtos personīgos iespaidos. Ekskursiju organizē četri LU PPMF profesionālā bakalaura studiju programmas “Skolotājs” 3.kursa studenti. Ekskursija notiks Vizuālizpratnes nedēļas ietvaros, sadarbojoties LU un UNESCO Latvijas Nacionālajai komisijai.

Ekskursija “Liepāja starp baroku un šodienu” tiks īstenota topošo kulturoloģijas un latviešu valodas skolotāju kopīgi veidota studentu studiju projekta ietvaros. Viens no projekta mērķiem ir studiju laikā apgūto teorētisko informāciju sasaistīt ar realitāti, tādējādi dažādojot studiju procesu un darot to dzīvāku. Tiks aktualizēta praksē balstīta mācību procesa nozīme, paaugstinot studējošo kultūrkompetenci. Brauciena laikā tiks izmēģināts projekta dalībnieku veidots metodiskais materiāls par Liepājā apskatāmajiem kultūrvēsturiskajiem objektiem. Tas, papildināts ar ekskursijas laikā iemūžinātiem kadriem, būs projekta materiālais liecinieks, kas turpmākajos gados varēs kalpot par paraugu kulturoloģijas skolotājiem, organizējot līdzīgas ekskursijas uz Liepāju un citām Latvijas pilsētām.
Pieteikšanās un reģistrēšanās
Mācību ekskursijai “Liepāja starp baroku un šodienupieteikties līdz 17.maijam, aizpildot pieteikuma formu tiešsaistē: ej.uz/kulturologi Vietu skaits ierobežots, varēs pieteikties 45 cilvēki - studenti, mācībspēki, skolēni. Dalības maksa - 10 eiro.

Brauciena dalībniekiem būs iespēja aplūkot nozīmīgākos sakrālās arhitektūras pieminekļus, doties izzinošā ekskursijā pa teātra aizkulisēm, novērtēt interesantākos pilsētvides objektus un baudīt maltīti atklātas jūras tuvumā.

Izbraukšana - plkst.8.30 (Rīga); atgriešanās Rīgā  - plkst.22.-23.00.

Dalīties