LU PPMF Pieaugušo pedagoģiskās izglītības centrs

Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) Pieaugušo pedagoģiskās izglītības centrs PPIC) piedāvā divas jaunas, Latvijā aktuālas pedagogu profesionālās kompetences pilnveides A programmas - “Izglītojamo mācību sasniegumu, pedagogu un izglītības iestāžu vadītāju profesionālās kompetences vērtēšana” (36 stundas) un „Kompetenču pieejas teorētiskie un praktiskie aspekti mācību procesā” (36 stundas). Pieteikšanās līdz 20. janvārim.

LU PPMF Pieaugušo pedagoģiskās izglītības centrs piedāvā šādas jaunas profesionālās kompetences pilnveides A programmas, kuru īstenošana tiks uzsākta 2017.gada februārī. Pieteikties līdz 20.janvārim, sūtot pieteikuma anketu uz e-pastu: rita.abele@lu.lv
1. “Izglītojamo mācību sasniegumu, pedagogu un izglītības iestāžu vadītāju profesionālās kompetences vērtēšana”
ar apakšprogrammām:
  • Izglītojamo mācību sasniegumu vērtēšana (36 stundas),
  • Pedagogu profesionālās darbības vērtēšana (36 stundas),
  • Izglītības iestāžu vadītāju profesionālās darbības vērtēšana (36 stundas).
Programmā iekļautās tēmas aptver visu veidu un līmeņu vērtēšanu izglītībā.

PIETEIKUMA ANKETA

Programmas mērķis ir veicināt pedagogu, izglītības iestāžu vadītāju un par vērtēšanu atbildīgo personu izpratni par vērtēšanas būtību, lomu, funkcijām mūsdienu izglītībā un prasmi veikt izvērtēšanu atbilstoši normatīviem aktiem un jaunākiem zinātniskiem pētījumiem, ievērojot izvērtējamo personu profesionālās, vecuma, individuālās īpatnības un ētikas principus. Programmas saturs un tā īstenošana ļaus sasniegt plānotos rezultātus, tādējādi paaugstinot pedagogu profesionālo kompetenci.
Tā kā Latvijā pašlaik tiek aktualizēta kompetenču pieeja izglītībā, kur vērtēšanai būtu jāpilda ne tikai diagnosticējošā, bet arī attīstošā un atbalstošā funkcija, tad minētā  programma ir piedāvājums šo komplicēto prasību īstenošanai.
2. „Kompetenču pieejas teorētiskie un praktiskie aspekti mācību procesā” (36 stundas)
Sakarā ar to, ka Valsts izglītības satura centrs 2016./2017. mācību gadā ir uzsācis kompetenču pieejā balstīta mācību satura izstrādi un 2018.gadā ir paredzēts pakāpeniskai uzsākt tā ieviešanu,  Latvijas izglītības darbiniekiem ir daudz neskaidrību un jautājumu. Programmas saturs dos iespēju labāk izprast, kas ir kompetenču pieeja, kāda ir citu valstu pieredze šīs pieejas īstenošanā.

PIETEIKUMA ANKETA

Programmas apguves procesā būs iespēja padziļināt izpratni par kompetenču pieejas izglītībā teorētiskajiem un praktiskajiem aspektiem, kā arī rast metodisko atbalstu kompetenču pieejas īstenošanai mācību procesā. Dalībnieki varēs aktīvi piedalīties programmas nodarbību laikā modelētajās situācijās un piemērot tās darbam klasē. Nodarbībās tiks piedāvāti konkrēti uzdevumi un stratēģijas, kā īstenot kompetencēs balstīto mācību saturu, ko veido vērtības, caurviju kompetences un pamatkompetences.

Kontaktpersona:
Rita Ābele
LU PPMF PPIC direktores vietniece,
Tālrunis:67034033
E–pasts: rita.abele@lu.lv         

Dalīties