Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) studenti un docētāji piedalās Nordplus Skolotāju izglītības tīkla projektā “Inovatīvas un ilgtspējīgas estētiskas metodes pilsoniskajai izglītībai (ISAMCE)”

Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) 3. kursa studentes Simona Dubovenko un Anete Cīrule un docētājas Dr.paed. Gunta Siliņa-Jasjukeviča un Dr.paed., Mg.art. Ilze Briška no 8. līdz 15.aprīlim pārstāvēja Latvijas Universitāti Nordplus Skolotāju izglītības tīkla projektā “Inovatīvas un ilgtspējīgas estētiskas metodes pilsoniskajai izglītībai (ISAMCE)” Īslandē.

Intensīvo kursu laikā (Intensive course) 30 topošie skolotāji no Norvēģijas, Dānijas, Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Īslandes un Latvijas  kopīgi veidoja piecas multimediju performances, izzinot un interpretējot pilsoniskās izglītības tematu “Vienlīdzība” (Equality). Studenti dalījās pieredzē, lika lietā savas mākslinieciskās spējas, iedvesmojās no radošajām darbnīcām, kopīgas jaunrades un Īslandes dabas. Docētāji līdztekus studentu radošā procesa koordinēšanai apsprieda skolotāju izglītības nākotni un guva apstiprinājumu sava idejai, ka māksla ar izjūtu, empātijas, izteiksmības, radošuma un klātbūtnes pārdzīvojumu kopīgā jaunradē palīdz ieraudzīt un pieņemt atšķirīgo, mazināt agresiju un saskatīt visiem cilvēkiem kopīgās vērtības.

Dalīties