Fakultātes vecajā korpusā, kreisajā spārnā no 6. līdz 20.oktobrim būs apskatāma mākslinieka, docētāja Jura Utāna improvizētā ekspozīcija „Zelta galvas”.

Kāpjot pa trepēm, cilvēkam virzoties dažādās horizonta attiecībās, tiek pavadīti daudzi jo daudzi darba rīti un karjeras gadi. Ir vērts padomāt un sajust – kas mūs pa šīm trepēm pavada? Mēdiju radītie tēli cilvēku ikdienas kāpienā ietetovē dažādas pārliecības. Bet galvenais, lai gadu gaitā krātā pieredze nenotrulinās un nekļūst par rutīnu. Juris Utāns (1959) aizpilda tukšo vietu. Arī Utāns kādreiz bija students. Šajā improvizētajā izstādē apskatāmie darbu cikli tapuši 2002. un 2009. gadā un bijuši izstādīti dažādās grupu un personālizstādēs Latvijā.
Pirmais cikls sastāv no četriem autora pašportretiem (2002), kas attēlo mākslinieka dvēselē un galvā satetovēto attiecīgajā laikmetā.
Otrs cikls radies vietējo politisko peripetiju iespaidā (2009), personālizstādei „Zelta laikmets& Zelta cilvēki” galerijā Birkenfelds. Utāns aicina sienas neatstāt tukšas! Nākamā kārta izstādīties noteikti ir pašreizējiem studentiem. Laba vieta jebkura studenta mikro – personālizstādei. Šīs kāpņu gala sienas un troses uzrunās jebkura veida studentu mākslas izpausmes.
Studentu izstāžu vietai kā projektam bija izcils aizsākums un mēs gaidām šo studentu iniciatīvas turpinājumu!

Dalīties