Sākot ar 19. oktobri, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (LU PPMF), Rīgā, Jūrmalas gatvē 76, tika uzsākts diskusiju cikls "Skolotāju izglītības saturs 21.gadsimtā", lai pilnveidotu skolotāju sagatavošanu augstskolā. Diskusijas ieplānotas katru nedēļu trešdienās plkst.16.00.

Diskusiju ciklā "Skolotāju izglītības saturs 21.gadsimtā" iecerēts izdiskutēt tos mācību priekšmetus, kuros LU UPPMF sagatavo skolotājus, ar pieredzējušiem priekšmetu skolotājiem (t.sk. augstskolas absolventiem) un augstskolu mācībspēkiem, kuri nodrošina konkrēto priekšmetu skolotāju sagatavošanu. Diskusijas tēmas: par priekšmeta saturu, metodiku, reālo situāciju skolā, augstskolas studiju trūkumiem skolotāju sagatavošanā u.tml.
19.oktobrī diskusiju cikls  aizsākās ar latviešu valodas un literatūras skolotājiem. Kā praktizējoši un pieredzes bagāti skolotāji diskusijā piedalījās Rīgas Juglas vidusskolas direktore, latviešu valodas skolotāja vidusskolas klasēs Aija Melle un Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas skolotāja Ieva Zīverte. No LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes skolotāju pieredzes stāstījumā ieklausījās un izsvēra skolotāju sagatavošanas problemātiku augstskolā dekāne Malgožata Raščevska, diskusijas organizatore - dekāna palīdze Gunta Kraģe un vairāki Skolotāju izglītības nodaļas docētāji: profesores Dagmāra Ausekle, Ilze Stikāne, Anna Vulāne, Margarita Gavriļina, Indra Odiņa un docente Elita Stikute. Skolotājas analizēja mācību satura stiprās un vājās puses un kā izjūt bērnu mūsdienu skolā. Kā nākamie diskusiju ciklu turpinās:
  • 26.oktobrī - mājturības, tehnoloģiju un mājsaimniecības skolotāji;
  • 2. novembrī - kulturoloģijas skolotāji;
  • 9. novembrī - informātikas un programmēšanas pamatu skolotāji.

Fotogalerija: Diskusiju cikls "Skolotāju izglītības saturs 21.gadsimtā"

Dalīties