Foto: A.Veigurs

Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte (LU PPMF) 2023. gadā no 21. līdz 23. septembrim organizēja XI Starptautisko Iberoamerikas augstākās izglītības kvalitātes pētniecības tīkla (RIAICES) kongresu, kurā piedalījās izglītības nozares pētnieki.

Kongresa galvenais temats:  "Augstākā izglītība ilgtspējīgai attīstībai: izaicinājumi un risinājumi". 

Kongresa mērķis: nodrošināt platformu pētniekiem, skolotāju izglītotājiem, mentoriem, politikas veidotājiem un studentiem, lai apspriestu pētījumu rezultātus un inovācijas saistībā ar augstāko izglītību ilgtspējīgai attīstībai.

Kongresā piedalījās Spānijas, Kolumbijas, Meksikas, Čīles un Latvijas augstākās izglītības mācībspēki un izglītības pētnieki gan attālināti, gan klātienē. Klātienē savus pētījumus prezentēja augstskolu pārstāvji no Latvijas, Meksikas un Spānijas.

Kongresā tika apspriest šādi temati:

1. Augstākās izglītības starptautiskais konteksts: ilgtspējīgas attīstības mērķi.

2. Jaunie skolotāju izglītības modeļi.

3. Iekļaujošu augstskolu organizācija un vadība.

4. Tīkli un alianses projektu attīstībai.

Viesi apmeklēja Latvijas Universitātes galvenajā ēkā studentu karceri, LU Akadēmiskā centra Dabas māju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti.

Kongresa dalībnieki piedalījās Jūrmalas muzeja un Jūrmalas Izglītības pārvaldes vadītajā seminārā “Saiknes veidošana starp valsts un pašvaldību iestādēm un augstākās izglītības iestādēm”.

Organizācija RIAICES (Red Iberoamericana de Investigación sobre la Calidad de la Educación Superior) dibināta 2009.gada 20.jūnijā Madridē, Spānijā. Šobrīd RIAICES ir pārstāvēta astoņās valstīs: Spānijā, Portugālē, Meksikā, Kolumbijā, Čīlē, Brazīlijā, Argentīnā un Latvijā. RIAICES sadarbības partneris Latvijā ir Latvijas Universitāte.

https://www.ppmf.lu.lv/petnieciba/konferences/riaices/

Informāciju sagatavoja lektore Egija Laganovska.

Dalīties