Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pētnieces, prof. Linda Daniela un Zinta Zālīte-Supe sadarbībā ar kolēģiem no Portugāles, Spānijas, Polijas un Itālijas turpina darbību CERV programmas projektā Vienlīdzības veicināšana politisko un ekonomisko lēmumu pieņemšanā (A Drone to Promote Equality on Political and Economic Decision Making (ProPege)) (CERV-2022-GE-101086645).

Junija vidū norisinājās rojekta tikšanās Florences Universitātē (Itālijā), lai izrunātu paveikto un vienotos par turpmākajām projekta aktivitātēm. Pēc šīs vizītes, katrā no projektā iesaistītajām valstīm, sekoja intensīvs darbs, aptaujājot un intervējot cilvēkus, organizējot fokusa grupas. Šo darbību mērķis bija noskaidrot, kā Latvijā dažādās mērķauditorijās vērtē sieviešu un vīriešu vienlīdzīgu līdzdalību un pārstāvību politisko un ekonomisko lēmumu pieņemšanā, kā arī noskaidrot, COVID 19 ietekmi uz dzimumu līdztiesību ietekmējošiem faktoriem.  

Aicinājām dalīties ar labās prakses piemēriem, ar kuriem varētu papildināt interaktīvu katalogu, kas tiek veidots projekta ietvaros. Visbeidzot, vēlējāmies iegūt informāciju par aktivitātēm un mācībām, kurās dalībnieki no Latvijas vēlētos piedalīties.

Projektam ir izveidota mājas lapai, tajā aicinām sekot līdzi aktivitātēm un jaunumiem: https://equalleadership.eu/ 

Nākošā projekta tikšanās notiks novembrī Spānijā, pilsētā Korunja (A Coruña).

Projekta norises periods 01.11.2022.-31.10.2024.

Projekta vadošais partneris ir Katoļu Universitāte (University Catolica (Portugāle)

 

Dalīties