Latvijas Universitātes (LU) Marikas Vidiņas piemiņas stipendiju 2022./2023. akadēmiskajā gadā ieguva LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) profesionālās bakalaura studiju programmas “Sākumizglītības skolotājs" studente Aiga Kirejeva. Aiga ir ceturtā stipendijas ieguvēja. Stipendija paredzēta, lai atbalstītu talantīgus LU PPMF pirmsskolas izglītības pedagoģijas studentus un veicinātu šīs profesijas prestižu.

Aiga sniedza atbildes uz dažiem jautājumiem:

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mans lielākais talants ir vērīgums, empātija, neatlaidība, kas ļauj man iegūt savas mazās uzvaras. Mans lielākais sasniegums ir pilnvērtīga digitālo materiālu izveide, ko spēj pielietot ne tikai pedagogi, bet arī vecāki mājās apstākļos.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Šī ir mana uzvara, apziņa, ka esmu īstajā vietā un dodos pareizajā virzienā. Tā ir motivācija turpināt gan savu pedagoga kvalifikācijas pakāpes celšanu, gan attīstīt iemaņas datordizainā, digitālo materiālu izveidei.

3.Kuri studiju kursi ir bijuši visvērtīgākie šajā akadēmiskajā gadā? Kādi akadēmiskie sasniegumi/plāni ir aktuāli šobrīd?

Šī semestra lekcijas un semināri man personīgi bija ļoti vērtīgas. Īpaši vēlētos izcelt studiju kursu “Iekļaujošā atbalsta sistēma un multikulturālisms pirmsskolas izglītībā”, kurā tika apskatīti un analizēti dažādi piemēri, tie izmēģināti un pielietoti reālajās dzīves situācijās. Šobrīd aktīvi sevi pilnveidoju, apmeklējot dažādus seminārus, jo plānoju pēc bakalaura grāda iegūšanas turpināt studijas maģistrantūrā

4.Kādās sabiedriskās aktivitātēs/organizācijās LU un ārpusstudiju dzīvē (interešu grupās, kas veicina izaugsmi, hobiju attīstība) esi iesaistījies?

Es piedalos brīvprātīgajā darbā palīdzot dažādās situācijās un darbos “Labdarības lapai”, Veidoju video materiālu uz Lieldienām LU fondam, joprojām darbojos kā Pierīgas konsultants un IT mentors gan savā iestādē, gan pēc nepieciešamības sniedzu atbalstu kolēģiem no citām organizācijām. Apmeklēju arī kursus saistībā ar digitālo tehnoloģiju izmantošanu un atsvaidzinu savas angļu valodas zināšanas.

5.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana misija ir būt līdzās, atbalstīt un iedrošināt cilvēkus noticēt sev.

6.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem? 

Psycho Cybernetics - Maxwell Maltz

Neredzamais zēns - Martins Pistoriuss, Megana Loida Deivisa

7.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem?

The pretender (1996)

Cilvēka bērns (1991)

The Lion King (1994)

8.Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Izvirzi mērķi un dari visu, lai to sasniegtu.

 

Lepojamies ar Aigu un iepriekšējo gadu stipendiātiem!

Detalizētāka informācija par stipendiju un pieteikšanās nosacījumiem: https://www.fonds.lv/studentiem/pamatstudijas-no-2-kursa/sadalijums-pec-fakultatem/pedagogijas-psihologijas-un-makslas-fakultate/ad-verbum-pirmsskolas-pedagogijas-studentu-stipendija/ 

   

Dalīties