Latvijas Universitātes Pedagoģijas zinātniskā institūta pētnieki Erasmus+ projekta “CLIMATOPIA” ietvaros, piedalījās starptautiskajā ICICTE  konferencē Lesbos salā, Grieķijā, kurā tika prezentēti projekta pirmajā posmā izstrādātie materiāli.

5.jūlijā, visas dienas garumā, notika projekta darba grupas tikšanās, kurā tika apspriesta “CLIMATOPIA” projekta progresa dinamika un tā rezultātu izstrādes gaita,  sanāksmes noslēgumā tika noteiktas turpmākās prioritātes un darbības plāni, lai nodrošinātu projekta efektīvu turpmāku attīstību un koordināciju.

No 6. jūlija līdz 8. jūlijam Lesbos salā, Grieķijā norisinājās starptautiskā ICICTE (International Conference on Information Communicaton Technologies in Education)  konference, pulcējot dalībniekus no dažādām Eiropas un pasaules valstīm. Kā viena no konferences galvenām runātājām, CLIMATOPIA projekta vadītāja, profesore Linda Daniela stāstīja par viedās pedagoģijas aktualitātēm un tehnoloģiju bagātinātās mācīšanās iespējām un izaicinājumiem, rosinot konferences dalībniekus spriest par atbildīgas un mērķtiecīgas tehnoloģiju izmantošanas nozīmi izglītībā.

CLIMATOPIA (Comics, Literature & gamIfication for cliMATe change in secOndary/PrImary educAtion) projekta partneri prezentēja interesentiem projektā izstrādātos materiālus – simulācijas un lēmumu pieņemšanas spēli, rokasgrāmatas skolotājiem par klimata pārmaiņu jautājumiem un stāstīja par komiksu radīšanas metodoloģiju, kā rīku veiksmīgai klimata izglītības apguvei.

CLIMATOPIA projekta mērķis ir izstrādāt izglītojošus materiālus un apkopot mācību metodes par izglītību ilgtspējīgai attīstībai (IIA) pamatizglītības otrā posma skolēniem un viņu skolotājiem.  Projekta paredzētie rezultāti ir mācību ietvara izveide par klimata izglītības jautājumiem, kas ietver komiksa grāmatu skolēniem, metodisko materiālu skolotājiem un simulācijas un lēmumu pieņemšanas spēli, kā arī rekomendāciju izstrādi politikas veidotājiem par klimata izglītības ieviešanu skolās.

 

Projekta aktivitātēm var sekot līdzi:
 http://climatopia.eu
https://www.facebook.com/profile.php?id=100092157114127
  https://www.instagram.com/climatopia_eu/

 

Projektā iesaistītie partneri: Blickpunkt Identität (Austrija), Panepistimo Aigaiou (Grieķija), National Center for Scientific Research “Demokritos” (Grieķija), Siglo22 (Spānija), projekta vadošais partneris ir Latvijas Universitāte (Latvija).

Projektā Latvijas Universitāti pārstāv: LU PPMF dekāne, profesore un projekta vadītāja Linda Daniela un zinātniskā asistente Alise Oļesika

Projekta numurs: (2021-1-LV01-KA220-SCH-000032830)

Projekta norises termiņš: 28.02.2022. – 28.02.2024.

Dalīties