DAAD (Vācijas Akadēmiskās Apmaiņas Dienests) projekts "Teaching Internationally" organizē projekta vasaras skolu par tēmu "Digitalizācija skolotāju izglītībā - iespējas un izaicinājumi". Vasaras skola notiks uz vietas Greifsvaldē 2023. gada augustā (no 28. augusta līdz 1. septembrim). 


Koronavīrusa pandēmija izraisīja skolu un universitāšu pagaidu slēgšanu 2020. gadā. Mācīšanās un mācīšana klātienē vairs nebija iespējama, tāpēc bija jāatrod un jāievieš jauni zināšanu ieguves un nodošanas veidi un metodes. Lai gan digitalizācija piedzīvoja lielu impulsu, tā atklāja ne tikai iespējas, bet arī problēmas, kas bija saistītas ar šo procesu.

Vasaras skola, apvienojot lekcijas un seminārus atklās dažādas pieejas attiecībā uz to, kā digitalizācijas priekšrocības tiek izmantotas, lai sagatavotu studentus, kas gatavojas kļūt par skolotājiem, viņu turpmākajam darbam. Dažādi pārstāvji no visām projektā iesaistītajām partneraugstskolām iepazīstinās ar dažādām tēmām, sākot no digitālās vai hibrīdmācīšanās, beidzot ar spēļu un uz spēlēm balstītu mācīšanos, valodu apguvi un digitalizāciju. 


Vairāk informācijas un reģistrēšanās pasākumam.

Dalīties