No 13.02 līdz 17.02 Spānijā norisinās Erasmus+ Sadarbības partnerības projekta “Paplašinātā realitāte interaktīvai ilgtspējīgas attīstības mērķu mācīšanai skolā” mācību seminārs, kurā piedalās pedagogi no Itālijas, Grieķijas, Spānijas, Nīderlandes un Latvijas, kā arī LU PPMF 3. kursa studenti, kas paralēli studijām ir arī pedagogi dažādās izglītības iestādēs Latvijā.

 

Projekta pirmā diena tika pavadīta Valjadolidas pilsētas plašā piedāvājuma izpētē – tika izstaigātas burvīgās avēnijas, iemūžināti mirkļi dažādajos pilsētas laukumos, kas piepildīti ar vēstures elpu. Noslēgumā, protams, gastronomiskie piedzīvojumi spāņu gaumē!
 


Otrā diena iesākās ar projekta dalībnieku iepazīšanos un ledus laušanas aktivitātēm. Tam sekoja Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 3. kursa studentu Evas Bērzes, Sanda Mārtiņa Caunes, Kristas Paulas Gobiņas un Darius Uščina prezentācija par ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem un to vietu izglītības sistēmā. Paldies Simonai Semjonovai par prezentāciju! Pēc nelielas pauzītes sekoja pedagogu no Grieķijas sagatavota nodarbība par mobilajām ierīcēm, to vietu izglītībā un lomu ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā, kā arī cilvēku paradumiem to lietošanā.
 


Oficiālā darba daļa noslēdzās ar kopīgu maltīti labākajās spāņu tradīcijās – paella un postres. Savukārt vakara programma tika iesākta ar ekskursiju pa Valjadolidas skaistākajām vietām, iepazīstot tās kultūrvēsturisko mantojumu.

Trešdien projekts turpināsies ar paplašinātās realitātes spēļu izmēģināšanu un to lomu jauniešu izglītošanā, bet ceturtdien projekta dalībnieki dalīsies ar labās prakses piemēriem par to, kā mācīt ilgtspējīgas attīstības mērķus savās mācību stundās, kā arī plānos turpmākās projekta aktivitātes, lai aprobētu izveidotos mācību resursus praksē.

Informāciju sagatavoja LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes PSBP "Skolotājs" studenti - Eva Bērze, Sandis Mārtiņš Caune, Krista Paula Gobiņa un Darius Uščins.

 

Dalīties