Profesionālās bakalaura studiju programmas “Skolotājs” dažādu mācību priekšmetu skolotāji pavasara semestrī savus izglītības projektu darbus veltīja vienam mērķim - popularizēt skolotāja profesiju, parādīt, kāda ir skolotāju ikdiena, lai sabiedrība vairāk uzzinātu par skolotāja profesiju.

Daļa studentu projektu vēl ir procesā, bet daļa ir jau pabeigti, ar kuriem iespējams iepazīties zemāk.


 

“Kāds skolotājs es varētu būt” ir interaktīva spēle, kurā ikviens var pārliecināties par savām stiprajām pusēm:

https://www.opinionstage.com/dagnija-ivanova/k%C4%81ds-skolot%C4%81js-tu-var%C4%93tu-b%C5%ABt

Autori: Speciālās izglītības skolotājas un skolotājas logopēdes Laura Benjajeva un  Dagnija Ivanova, Mājturības un tehnoloģiju, mājsaimniecības skolotājs Stefans Altuhovs, Angļu valodas skolotāja Kristina Beloglazova, Pirmsskolas skolotāja Vendija Annija Cīrule.


 

“Skolotājam būt!  sociālā platformā Tiktok kontā @skolotajam_but  autori vēlas izcelt skolotāju profesijas un studiju pozitīvās puses, kā arī mainītu priekšstatus par skolotāja profesiju un piesaistīt studentus apgūt šo profesiju.

Autori: Vācu valodas skolotājas Gabriela Ozoliņa, Olga Baranova, Matemātikas skolotāji Matīss Jorens Švedenbergs un Gerda Venckus, Latviešu valodas skolotāji Adreāna Reilija Davidoviča, Dženeta Ošiņa, Kristiāna Šeiko, Kristiāns Jakubovskis,  Dabaszinātņu skolotāja Marija Kramorenko.


 

“Skrējiens pēc skolotāja”. Ar šādu nosaukumu projekta autori skaidro, ka “ik dienas “skrienam” cauri sociālo tīklu saturam, iedvesmojamies, uzzinām jaunumus, noderīgu informāciju. Tieši tāpēc esam radījuši Instagram profilu @skrejiens.pec.skolotaja un  Facebook lapu @SkrejiensPecSkolotaja, kurā “ieskriet” pēc daudzveidīgas un iedvesmojošas informācijas par un ap skolotājiem.

“Mēs gribam ikvienam parādīt, cik feini ir studēt pedagoģiju un kļūt par skolotāju. Īpaši saturu rekomendējam  topošajiem studentiem, kam acis mirdz, pamācot dzīvē citus, bet arī esošie skolotāji profilā varēs atrast dažus labumus sev”, stāsta projekta autori.

Autori: Latviešu valodas skolotājas Lelde Krūmina, Jete Agate Zumente, Evita Pēce, Kristīne Egle un Krista Leite, Baltu filoloģijas studente Renāte Buraka, Datorikas skolotāja Ērika Graudiņa, Dizaina tehnoloģiju  skolotājs Edgars Šodnaks, Dabaszinātņu skolotājas Fraciska Graudiņa un Vika Viktorija Kreitāle.


 

“@Esi_pedagogs” projekts norisinās Instagram platformā, kur ir izveidots profils ar informatīvu un izklaidējošu saturu par skolotāja darba ikdienu, pieredzi un padomiem, kas tiek publicēti ar mērķi atspoguļot skolotāja profesijas pozitīvos aspektus, tādējādi veicinot profesijas prestiža celšanu sabiedrības acīs.

Autori: Pirmsskolas skolotājas Elīza Dzene,  Elīna Kalnbērziņa, Madara Krastiņa, Anete Austriņa,  Vizuālās mākslas skolotājs Ilze Balode, Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs logopēds Kristiāna Pelēce, Monika Belaja, Linda Pļaviņa, Latviešu valodas un literatūras skolotājs Daniela Paula Ādmine, Angļu valodas skolotājs Līva Siliņa.


 

Kā arī studiju ietvaros studenti organizēja “21. Starptautisko studentu pētniecisko darbu konferenci”, tika rīkoti semināri vidusskolēniem, veiktas intervijas, tiek izstrādāti vizuāli materiāli, mācību materiāli, uzņemta īsfilmu “40  min darba diena”  kā aicinājumu ikvienam izprast, ka skolotāja profesija nerodas vienā dienā, bet gan tiek izkopta daudzu gadu garumā, un vēl daudz kas cits.

 

Dalīties