Lai informētu par iekļaujošās izglītības Erasmus+ projekta “MyHUB tiešsaistes repozitorija iekļaujošām labajām praksēm, resursiem, metodikai lietošanai formālajā un neformālajā izglītībā” rezultātiem, kā arī stāstītu par iespējām stiprināt iekļaujošās izglītības ieviešanu vispārizglītojošajās skolās, trešdien, 12.janvārī plkst.9:00 norisināsies tiešsaistes konference.

Preses konferencē piedalīsies Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) dekāne un projekta MyHub koordinētāja Latvijā prof. Linda Daniela un LU PPMF profesore Dita Nīmante, stāstot par projekta ietvaros izstrādāto rokasgrāmatu speciālās izglītības skolotājiem, repozitoriju, kurā ir apkopoti vairāk nekā 250 labās prakses piemēri no dažādām valstīm, kā arī 13.janvārī plkst.12:00 plānoto konferenci.


Par projektu

No 2019. gada 31. janvāra līdz 2022. gada 30. janvārim LU PPMF PZI pētnieku grupa kopīgi ar sadarbības partneriem Bulgārijā, Kiprā un Beļģijā ir īstenojusi projektu ,, MyHUB – tiešsaistes repozitorijs iekļaujošām labajām praksēm, resursiem, metodikām izglītības jomas darbiniekiem formālajā un neformālajā izglītībā” (604454-EPP-1-2018-1-LV-EPPKA3-IPI-SOC-IN). Projekta partneri ir apkopojuši starptautiskajā praksē pārbaudītus materiālus iekļaujošās izglītības īstenošanai dažādās izglītības pakāpēs. Šo materiālu anotācijas pieejamas angļu, latviešu, bulgāru, grieķu un flāmu valodās Mans HUB repozitorijā. Projektā ir izveidota rokasgrāmata “Kā stiprināt iekļaujošu izglītību skolās?”, kurā apkopota informācija par iekļaujošās izglītības principiem un situāciju projekta valstīs.

Projekts ir finansēts ar Eiropas Komisijas Erasmus+ K3 programmas atbalstu. 604454-EPP-1-2018-1-LV EPPKA3-IPI-SOC-IN

Dalīties