Saskaņā ar Valsts prezidenta un Ordeņu kapitula 2021. gada 22. oktobra lēmumu piešķirti 60 augstākie Latvijas valsts apbalvojumi. Par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā ar Atzinības krustu apbalvota Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas emeritētā profesore Daina Dzintere.


Valsts prezidents Egils Levits un Ordeņu kapituls 2021. gada 22. oktobrī nolēma atbilstoši Valsts apbalvojumu likuma 30. pantam par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Atzinības krustu un iecelt par:

Iecelt par Atzinības krusta komandieri:

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas emeritēto profesori
Dr. paed. Dainu Dzinteri

Vairāk informācijas Latvijas Valsts prezidenta tīmekļvietnē.


Cienījamā profesore ir daudzu grāmatu autore, ar savu ilggadējo pedagoģisko un zinātnisko darbību lielā mērā ietekmējusi pirmsskolas izglītības sistēmas attīstību Latvijā. Daina Dzintere, vadot maģistra darbu un doktora darbu izstrādāšanu, piedaloties lietišķos pētījumos, ir izaudzinājusi jaunu zinātnieku paaudzi pirmsskolas pedagoģijā, kuri ir arī Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docētāji Pirmsskolas un sākumizglītības nodaļā.

Apbrīnas vērta ir profesores Dzinteres iejūtīgā attieksme pret bērnu kā vērtību, tieši ar tādu attieksmi, ar cieņu, mīlestību, ar savu personību viņa māca arī jaunos kolēģus, liekot noticēt katram pašam sev, savai varēšanai.


No sirds sveicam un lepojamies!

Dalīties