Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studiju programmas “Vizuālās mākslas skolotājs” 3. kursa studentes Santa Vilmane, Monta Meikališa un Irina Belova studiju kursa “Projektu vadīšana izglītībā” ietvaros, apvienojās kopīgā projektā “MIS–IJA”, lai piedāvātu topošo vizuālās mākslas skolotāju vīziju par mācību priekšmeta programmas parauga īstenošanas iespējām vispārizglītojošās skolās.

No 2021. gada marta līdz maijam projekta dalībnieki izstrādāja metodiskos materiālus trīs dažādiem tematiem, kuri definēti Vizuālās mākslas mācību priekšmeta programmas paraugā (8.klasei "Dažādu mākslas veidu sintēze", 7.klasei "Arhitektūra un vide" un 2.klasei "Apkārtnes skaistums"), izstrādājot un piedāvājot savu vīziju par mācību procesa iespējām gan klātienes, gan attālinātā mācību darba organizācijā.

Materiāli ir bezmaksas lejuplādējami mājaslapā https://misija.mozello.lv.

Projekta aktīvajā fāzē, no 2021. gada marta līdz maijam tika īstenoti gan informatīvie, gan darba semināri, kas norisinājās platformā “Microsoft Teams”, lai kopīgiem spēkiem apgūtu nepieciešamās zināšanas un prasmes materiālu izstrādei, dalītos idejās un vienotos par turpmākiem projekta īstenošanas soļiem.

Pēc projekta noslēgšanās darbs neapstājas un laika gaitā platforma tiks papildināta ar jauniem metodiskajiem materiāliem, turpinot piedāvāt savu vīziju par aizrautīgām vizuālās mākslas stundām.

Dalīties