Šis virtuālajā vidē pavadītais laiks ir ļāvis iepazīt tīmekļa sniegtās iespējas. Pašreizējā situācijā ir ierobežota piekļuve bibliotēkām, kā arī tajās nav pieejama visa nepieciešamā informācija un literatūra. Šis mācību gads tuvojas izskaņai, bet drīz varēs sākt plānot jau nākamo, tādēļ LU PPMF studentes, topošās skolotājas piedāvā materiālu „Tavs digitālais ceļvedis literatūrā”, kas izveidots studiju kursa „Projektu vadīšana izglītībā” ietvaros.

Projekta mērķis ir rosināt ar literatūru saistītu digitālo resursu izmantošanu izglītības procesā, sekmēt literatūras pieejamību plašākai sabiedrībai un informēt, ka arī literatūras kā mācību priekšmeta apguvē ir iespējams izmantot dažādus digitālos resursus, lai iegūtu pilvērtīgu izpratni par darbiem, autoriem un kultūru.

Projekts „Tavs digitālais ceļvedis literatūrā” paredz, ka Facebook platformā jebkurš interesents var iepazīties ar apkopotām un tematiski strukturētām dažādām literatūras apguves iespējām digitālajā vidē: https://www.facebook.com/groups/tavsdigitalaiscelvedisliteratura

Facebook lapā materiāli ir ērti pieejami visiem interesentiem, ir iespējams sekot aktualitātēm, uzdot jautājumus un dalīties ar saviem atradumiem.  

Arī pēc projekta beigām, lapa būs aktīva un turpinās papildināt saturu, digitālo resursu klāstu. Projekta autori cer, ka kādam šī vietne būs atklājumu pilna.

 

Interesējošos jautājumus, atsauksmes un ierosinājumus aicinām uzdot facebook kontā https://www.facebook.com/groups/tavsdigitalaiscelvedisliteratura un sūtīt uz e-pasta adresi lit.digit@gmail.com.

Uz tikšanos literatūras pasaulē!

Projekta „Tavs digitālais ceļvedis literatūrā” autores: Andra Kalniņa, Alise Sedola, Elizabete Šīrante, Katrīne Suta-Pranča un Sofija Urtāne

Dalīties