Nikifs “Cietoksnis”, papīrs, tempera, 47×59 cm, 2020

No 2021. gada 17. aprīļa līdz 20. maijam mājaslapā www.makslasdienas.lv norisinās biedrības “Latvijas Mākslinieku savienība” rīkota virtuālā vizuālās mākslas izstāde “Mākslas dienas. Latvijas Mākslinieku savienībai 80”.

Izstādē piedalās aptuveni 120 Latvijas autori – profesionāli mākslinieki, mākslas augstskolu studenti un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu audzēkņi, kas darbos ir pauduši savas prasmes un esības prieku.

Izvērtējot māksliniecisko sniegumu, izstādes rīkotāji piešķīruši Latvijas Mākslinieku savienības Balvu – iespēju rīkot personālizstādi Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 2022./2023. gadā, māksliniekam un Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docentam Jurim Nikiforovam. Latvijas Mākslinieku savienības Balva par mūža ieguldījumu tiek piešķirta grafiķim Gunāram Krollim.

Izstādē piedalās Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docētāji – Juris Nikiforovs (balvas laureāts), Ingrīda Irbe, Juris Utāns un Ēra Zalcmane, kā arī vairāki fakultātes absolventi.

Darbus var apskatīt:

Latvijas Mākslinieku savienības mājas lapā un  Facebook lapā

 

Apsveicam un ar nepacietību gaidām iespēju apmeklēt Jura Nikiforova personālizstādi!

Dalīties