Konferences rīkotāji: Latvijas Dizaineru savienība, sadarbībā ar LU PPMF un LU Komunikācijas un inovāciju departamentu, Latvijas Zinātņu akadēmiju, SIA nēbetjā.
Atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, CatchBox
Konferences orgkomitejas priekšsēdētāja: Andra Irbīte (LU PPMF, LDS)
Šī gada konferences tēmas: Spekulatīvais (kritiskais) dizains un Sociālais dizains.

Konferecē, kuru atklāja Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, referenti no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Lielbritānijas, Austrālijas un Krievijas prezentēja savus projektus un pētījumus trīs tēmu blokos: Vide un sistēmas, Indivīds un vara, Tehnoloģijas jaunajos ekonomikas, kultūras un sociālajos modeļos. Detalizētāka informācija designconf.com.lv

Ievērojot ar cilvēku pulcēšanos ierobežojumiem saistītas prasības, klātienē konferencē piedalījās tikai pētnieki no Latvijas. Lai arī kombinētas procesu norises nodrošināšana rada sarežģījumus, dažādība un klātbūtnes sajūta, ko uzsvēra konferences referenti, apstiprina konferences formāta aktualitāti.

Konferences tēmas un referentu pētījumi ir radījusi plašu interesi – kopš konferences videoieraksta publicēšanas, nedēļas laikā ir fiksēti ap 500 skatījumi.
Konferences videoieraksts pieejams https://www.youtube.com/watch?v=4-CjzYVld9U&t=189s 

Informācija: Atbilstoši referentu no Baltkrievijas, MARA Art group, prasībai, prezentācija The art of the protest nav iekļauta konferences videoierakstā. Interesenti to var noskatīties rakstot Andrai Irbītei andra.irbite@lu.lv .

Dalīties